Zaalvoetballers Groene Ster dankzij knappe comeback met goed gevoel winterstop in

De zaalvoetballers van Groene Ster hebben vrijdag de tweede competitiezege van het seizoen in de eredivisie geboekt. De ploeg uit Vlissingen vocht zich tegen Texel'94 terug na een achterstand en won uiteindelijk met 7-4.
Samenvatting Groene Ster - Texel'94
De eredivisionist moest het ook tegen Texel'94 nog altijd stellen zonder een drietal routiniers. Mourad Azzanagui en Salim Sandee waren geblesseerd en Abdoe Abdenbi ontbrak nog altijd wegens een lange schorsing.
Groene Ster kon het zichzelf verwijten dat het met een 1-2 achterstand de kleedkamer opzocht na de eerste helft. De Vlissingers waren slordig aan de bal en de tegenstander van Texel pakte de cadeautjes gretig uit.
Na de pauze bracht Hicham Bouzambou Groene Ster met zijn tweede treffer van de avond al snel op gelijke hoogte. Toch was het daarna Texel dat opnieuw de voorsprong pakte en de marge zelfs vergrootte via Stijn Arends.

Knappe comeback

In een alles-of-niets poging werd doelman Karim Ben Sellam van Groene Ster in de slotfase naar voren gestuurd en dat bleek een gouden greep. Eerst was hij aangever bij de 3-4 van Nicky van Merriënboer en nadat Hoessein Bouzambou de thuisploeg op gelijke hoogte had gebracht, maakte Ben Sellam hoogstpersoonlijk de 5-4.
Het verzet van de eilanders was daarmee gebroken en Hicham en Hoessein Bouzambou zetten de kroon op de comeback van Groene Ster door ook nog te tekenen voor de 6-4 en 7-4.
'Heerlijk dat we hem zo toch nog hebben gewonnen'
Groene Ster gaat met de tweede zege op zak met een lekker gevoel de winterstop, ondanks een moeizame eerste seizoenshelft. Na de winterstop volgt eerst het EK zaalvoetbal in Nederland en als dat is afgelopen, wordt de eredivisie zaal in tweeën gesplitst en de puntenaantallen van teams gehalveerd. Groene Ster begint met vier punten in de verliezerspoule en speelt daar voor lijfsbehoud.