Dit café opent 5 uur morgenochtend: 'Om in deze tijd iets leuks te organiseren, moet je er vroeg bij zijn'

Niet om 05.00 uur de lampen aan zien gaan en de deur achter je dichttrekken, maar juist de kroeg binnengaan. Het zal een iets andere ervaring zijn. Morgen is het te beleven in café de Molenhoek in Hoek. De actie begon als grap, maar mag ook gezien worden als protestactie.
Het wordt een vroegertje Thijs en Yentl de Blaeij
Het wordt een vroegertje voor Thijs en Yentl de Blaeij © Yentl de Blaeij
Eigenaar Thijs de Blaeij twijfelt een beetje aan zijn eigen idee als we hem vragen waarom hij zo vroeg de deuren opent. "Dat vraag ik me ook af als ik nu naar de klok kijk", zei hij vanochtend in het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker.

Uit de hand gelopen grap

Hij legt uit dat het vooral om een uit de hand gelopen grap gaat. In de winter gaat zijn café normaal gesproken om 15.00 uur open. Tijdens de laatste coronapersconferentie werd duidelijk dat horecagelegenheden de deuren al om 17.00 uur moeten sluiten.
Thijs de Blaeij legt uit waarom hij zo vroeg de kroeg opent
"Van 15.00 tot 17.00 uur is natuurlijk niet echt de moeite", legt de eigenaar uit. Als snel werd onder de stamgasten geopperd om 's ochtends vroeg in het café neer te ploffen. Daar was De Blaeij wel voor te porren. "Om in deze tijd iets leuks te organiseren, moet je er vroeg bij zijn."

Programma van 5 tot 17

Voor morgen heeft de kroeg een programma opgesteld. Om 5.00 uur worden de vroege vogels ontvangen en een uur later wordt het ontbijt geserveerd: eieren met spek. Verder staat er onder andere een dartcompetitie gepland en is er een danskwartier en knutseluur voor kinderen.
Het laatste uur wordt tijdens de verkiezing pilsbaas van de dag gekeken hoe de kroegtijgers eraan toe zijn. De titel is voor de cafébezoeker die na twaalf uur nog het meest fris en fruitig is.