Wielrenner Kerckhaert ondanks botbreuken zelfverzekerd: 'Ik kan een niveau hoger aan'

Soepeltjes zoeft Jochem Kerckhaert door de polder. Dit Zeeuws-Vlaamse landschap kent hij maar wat goed; hij heeft hier veel trainingsuren gemaakt. Dit jaar zal hij ook regelmatig op andere plekken trainen, en in andere landen zelfs. Dat gaat zo als je semi-wielerprof bent. En er zijn meer verschillen.
Jochem Kerckhaert dichterbij verwezenlijking droom
BEAT Cycling is namelijk een continentaal team en dat is een stuk professioneler dan het clubteam waar hij hiervoor in reed. "Er wordt echt gewerkt aan de ontwikkeling en er zijn mensen die je begeleiden om op dit niveau tussen de profs te koersen."
Jochem Kerckhaert - totaal
Wielrenner Jochem Kerckhaert gaat een leerzaam jaar tegemoet bij BEAT Cycling © Omroep Zeeland
Het is nog niet de absolute top waar hij dan in rijdt maar het is wel een eerste stap voor Kerckhaert. En hij heeft het helemaal zelf verdiend. "Ik heb er een aantal jaar hard voor gewerkt. Dit jaar heb ik, ondanks twee keer pech met een sleutelbeenbreuk en een bekkenbreuk, laten zien dat ik een niveau hoger aankan."
Jochem Kerckhaert - Portret
Jochem Kerckhaert zet eerste stap naar profcarrière © Omroep Zeeland
En op dat hogere niveau wil hij dit jaar een aantal stappen zetten. "Ik wil mezelf verder ontwikkelen als wielrenner om het maximale uit mijn wielercarrière te halen. Waar het einde precies ligt, weet ik op dit moment niet."
Het Zeeuws-Vlaamse landschap is goed voor de trainingen van Jochem Kerckhaert
Het Zeeuws-Vlaamse landschap is goed voor de trainingen van Jochem Kerckhaert © Omroep Zeeland
Terwijl hij als wielrenner werkt, moet er ook 'gewoon' gestudeerd worden. Jochem Kerckhaert studeert civiele techniek aan de HZ in Middelburg. Maar dankzij een topsportstatus mag hij het wielrennen voorrang geven. En dus mag hij blijven dromen..
Tour de France
"Van wedstrijden op hoog niveau rijden. De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en uiteindelijk natuurlijk de Tour de France. Dat is toch waar iedere renner op jonge leeftijd van droomt."