Danny Vera en Paskal Jakobsen te gast bij afscheidsoptreden Rob de Nijs

Het allerlaatste optreden van zanger Rob de Nijs heeft een Zeeuws tintje. Verschillende gastmuzikanten delen het podium met de zanger, waaronder Danny Vera en BLØF-frontman Paskal Jakobsen.
Danny Vera en Paskal Jakobsen te gast bij afscheidsoptreden Rob de Nijs
Danny Vera en Paskal Jakobsen te gast bij afscheidsoptreden Rob de Nijs © ANP
Rob de Nijs lijdt al enkele jaren aan de ziekte van Parkinson en heeft zijn allerlaatste optreden aangekondigd. Het concert met de titel 't Is Mooi Geweest, vindt plaats op zondag 10 april in de Ziggo Dome in Amsterdam. Naast de Zeeuwse gastmuzikanten krijgt de 78-jarige zanger gezelschap van Daniël Lohues en Claudia de Breij.

Nummer geschreven door Jakobsen en Vera

Dat Paskal Jakobsen en Danny Vera hun opwachting zullen maken tijdens het laatste optreden van De Nijs is niet toevallig. Het nummer Wat Als Later Nu Is, dat op het laatste album van De Nijs staat, is geschreven door beide heren.
Toen Jakobsen en Vera dat nummer vorig jaar in het bijzijn van De Nijs lieten horen in het programma Op1 zorgde dat voor ontroering in de studio en bij de kijkers.
Na de aankondiging van het concert van De Nijs in de Ziggo Dome, liet Danny Vera weten dat zijn geplande optreden in dezelfde concerthal op 24 december niet doorgaat. Hij maakte dat besluit na de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge gisteravond. Duidelijk werd dat de huidige avondlockdown wordt verlengd.
"So, so, so sorry", zegt Danny Vera op Instagram. Wie een kaartje voor het optreden heeft, ontvangt een e-mail. "Ondertussen zijn wij druk op zoek naar een nieuwe datum, meer informatie volgt z.s.m."