Emma Heesters zet haar krokodillenmasker af in The Masked Singer

Emma Heesters zat tijdens het tv-programma The Masked Singer in het krokodillenpak verstopt. Vanavond zette ze haar masker af en werd duidelijk dat de zangeres uit 's-Gravenpolder verschillende keren als krokodil heeft opgetreden.
In de finale van het RTL4-programma werd Heesters tweede, ze verloor het rechtstreekse duel van Jamai Loman die in het cupidopak zat.
De afgelopen week werd volop gespeculeerd over de ware identiteit van de krokodil. Veel mensen wisten zeker dat het om Emma Heesters moest gaan. Zo kwamen er in het programma verschillende aanwijzingen die bij heel wat fans belletjes deden rinkelen.
In de zangcompetitie The Masked Singer treden bekende Nederlanders van top tot teen verkleed en onherkenbaar op. Voor de kijkers en de jury is het niet bekend wie er achter het masker verschuild zitten. Wekelijks worden de optredens uitgezonden op televisie.
Aan het eind van de aflevering valt de deelnemer die de minste stemmen van het publiek kreeg af. Dat personage onthult zijn of haar identiteit.
Enkele hints die voorbijkwamen: België, hoed en zuinig. Die laatste hint slaat natuurlijk op Zeeland, de provincie waar Heesters geboren en getogen is. België heeft op verschillende manieren met de zangeres te maken: ze heeft samen met Metejoor een hit in België met het nummer Rendez-vous. Daarnaast heeft ze een huis in Antwerpen, waar ze samenwoont met voetballer Wesley Hoedt die uitkomt voor RSC Anderlecht. Vandaar de hint hoed.
Emma Heesters support Wesley Hoedt tijdens een wedstrijd van RSC Anderlecht
Emma Heesters support haar vriend Wesley Hoedt tijdens een wedstrijd van RSC Anderlecht © ANP
In latere uitzendingen werd steeds duidelijker dat Heesters wel in het pak moest zitten. Zo kwam er een pillendoosje in beeld waarbij het woord donderdag ontbrak. Laat Heesters nu net een nummer met de titel Donderdag hebben uitgebracht. Daarnaast waren twee mokken te zien met de letters M en A. Spreek dat maar eens hardop uit.