Hoek hoopt met komst van Staelens de onrust achter zich te laten

Na Lieven Gevaert, Kenny Verhoene en Steven De Groot is Lorenzo Staelens de vierde trainer van Hoek dit seizoen. De derdedivisionist geldt al langere tijd als trainerskerkhof, maar de club maakt het dit jaar wel erg bont. "Pure pech", vindt Hoek-voorzitter Art van der Staal.
Hoek-trainer Lorenzo Staelens: 'Hoek is echt wel bekend in België.'
De Belgische trainer maakte zaterdag kennis met de spelers. Er werd gezamenlijk gegeten. Getraind werd er overigens niet. "Ik denk dat we alles terug op de rails moet zetten", zegt Staelens. "Tot nu toe is het een hectisch seizoen geweest." De Belg hoopt dat hij snel duidelijkheid en zekerheid kan geven aan de spelersgroep. "Ik ben iemand die op discipline hamert. Mijn ploegen moeten direct voetbal spelen, de snelste weg naar het doel."
"Na alle commotie wilden we nu een trainer met een grote naam, die zijn sporen heeft verdiend op zowel voetbal- als trainersgebied", legt Van der Staal de keuze voor Staelens uit. "Hij heeft de mentaliteit hoog in het vaandel staan en hij is ook bekend met de Nederlandse manier van voetballen."

Wie is Lorenzo Staelens?

Als voetballer speelde Lorenzo Staelens meer dan 400 wedstrijden in het Belgisch profvoetbal voor onder meer KV Kortrijk, Club Brugge en Anderlecht. Met het nationale elftal van België was hij actief op de WK's van 1990, 1994 en 1998. Staelens speelde zeventig interlands. De 57-jarige inwoner van Menen trainde na zijn spelerscarrière onder meer Cercle Brugge, Eendracht Aalst en hij was assistent-trainer bij Lokeren, Excelsior Moeskroen en KV Kortrijk.
Hoek-voorzitter Art van der Staal en aanvoerder Rik Impens over de onrust bij de club
Vanuit de spelersgroep was er onvrede over de ontstane situatie van de afgelopen weken bij Hoek. "Het was lachwekkend", zegt aanvoerder Rik Impens. "Ik hoop dat deze trainer langer aan het roer blijft en dat we kunnen gaan bouwen aan de toekomst. Maar je weet het nooit in deze tijden. Ik hoop in ieder geval niet dat ik ooit nog zo'n seizoen hoef mee te maken."

Buitenwacht zorgt voor onrust

Voorzitter Van de Staal noemt het vertrek van de drie eerder genoemde trainers pure pech. "Iedereen die roept dat het met beleid te maken heeft, weet die niet wat er intern gebeurd is. Iedereen maakt fouten. Maar wij hebben het idee dat de buitenwacht meer onrust veroorzaakt dan wij. Ik denk dat wij het wel redden tot het einde van het seizoen en dat we in de Derde Divisie blijven."
Tot slot nog even terug naar Staelens, want wat komt iemand die op drie WK's gespeeld heeft nou eigenlijk in Hoek doen? "Ik wilde in het amateurvoetbal aan de slag zodat ik mijn baan kan behouden. Hoek is echt wel gekend in België. Ik ben blij dat ik hier ben en hoop er het beste van te maken."