Moeite met het maken van je boosterprikafspraak? De bibliotheek kan je helpen

250.000 onbeantwoorde telefoontjes, dat was zaterdag landelijk de stand van zaken. Duizenden mensen probeerden tevergeefs de GGD te bereiken voor een boosterprikafspraak. "Maak je afspraak zoveel mogelijk digitaal", riepen zowel minister Hugo de Jonge als de GGD op. Maar wat als je dat niet kan? Dan kun je terecht in de bibliotheek.
Computer laptop
Een medewerker van de bibliotheek kan helpen bij het maken van een afspraak voor een boostervaccinatie © Pixabay
Want, in tegenstelling tot de vorige lockdown, is de bibliotheek nu wél open. "Ik denk dat we door onze hulp bij het verkrijgen van coronatoegangsbewijzen - de QR-code op telefoons zetten - en hulp bij afspraken voor de boosterprik meer gezien worden", zegt Henk Kosters van de ZB.

Abracadabra?

Wie hulp wil van het bibliotheekpersoneel bij het maken van een afspraak voor de boosterprik, kan zo een Zeeuwse bibliotheek binnenwandelen, een afspraak is niet nodig. "Je moet wel goed voorbereid op pad gaan", waarschuwt Kosters.
"We hebben een DigiD nodig, inclusief inloggegevens. En een telefoon met óf de DigiD-app of sms-controle." Voor wie dat laatste ook als abracadabra klinkt: ook hier kan de bibliotheek je mee helpen. Kosters: "We krijgen subsidie om mensen te helpen met overheidswebsites."
In de radio-uitzending Zeeland wordt wakker legde Henk Kosters van de ZB uit hoe bibliotheekmedewerkers mensen helpen bij het maken van een boosterprikafspraak:
Bibliotheek helpt met boosterafspraak