Tessa (8), Yinthe (8) en Yannic (10) overhandigen hun 'Doosjes vol Geluk' aan ouderen en zieken

Voorzichtig maakt Tessa (8) haar grijze 'Doosje vol Geluk' open: "Er zit een armbandje, een hartje, een gedichtje en een lampje in." Tessa heeft samen met nog 1.800 Zeeuws-Vlaamse kinderen verrassingsdoosjes gemaakt voor ouderen en patiënten van ziekenhuis ZorgSaam. Vandaag werden de doosjes overhandigd.
Doosje vol Geluk
Tessa, Yinthe en Yannic met hun Doosjes vol Geluk © Omroep Zeeland
Ook Yinthe (8) en Yannic (10) hebben een doosje gevuld met zelfgemaakte knutselwerkjes: "Het is voor de mensen die niet echt kerst kunnen vieren, alleen zijn of niet genoeg geld hebben", legt Yannic uit.

Van alles verzonnen

Yinthe vond het leuk om de doosjes te maken: "We hebben van alles verzonnen om erin te doen." Tessa hoopt dat de doosjes veel geluk op zullen brengen: "Ik hoop dat ze het heel mooi gaan vinden en er heel blij van worden."
Overhandiging Doosjes vol Geluk
De Doosjes vol Geluk worden overhandigd aan Yvonne Verschueren van Bachten Dieke © Omroep Zeeland
Het initiatief voor de geluksdoosjes komt van de Stichting Vrienden van ZorgSaam en de Lions Club in Zeeuws-Vlaanderen: "De doosjes zijn gemaakt door allemaal kinderen van de kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen. Het idee is om in deze vervelende tijd mensen die eenzaam of verdrietig zijn wat aandacht, liefde en een lach op het gezicht te geven", vertelt Patricia de Milliano van de Vrienden van ZorgSaam.

De bewoners weten nog van niets

Bij zorglocatie Bachten Dieke werden de doosjes vandaag met open armen ontvangen: "We zijn er heel blij mee. De bewoners weten nog niet dat ze de doosjes krijgen, dus het is heel leuk voor ons dat we de mensen hiermee kunnen verrassen", vertelt Yvonne Verschueren van Bachten Dieke.