Aardenburg is compleet verlicht en dat komt door de 19-jarige Nathan

Verlichte vlinders, paraplu's en vliegende schotels: Aardenburg is in deze week voor kerst volledig verlicht. En dat is te danken aan de 19-jarige Nathan Bellengé: "Vorig jaar heb ik een kerk verlicht in de week voor kerst. Dit jaar wilde ik het groter aanpakken en heel Aardenburg verlichten." Tijdens een wandeling van een uurtje kom je langs zeven lichtobjecten.
Lichtjeswandeling Aardenburg Nathan Bellengé en Max Engelen
Nathan Bellengé en Max Engelen © Omroep Zeeland
Er zijn niet alleen verlichte objecten te zien, Ook het licht van de lantaarnpalen heeft een ander kleurtje gekregen en in de Aardenburgse Sint-Baafskerk is een getimede lichtshow op muziek te bewonderen. Die lichtshow ontwierp Nathan samen met zijn jonge dorpsgenoot Max Engelen: "De hardware en software van de show hebben we zelf geproduceerd. Daar gaat veel tijd in zitten, maar we vinden het leuk om onze tijd hieraan te 'verdoen'. Veel mensen vinden het leuk dat we er zoveel moeite voor doen en dat de wandeling door kan gaan, dus dat is wel een lichtpuntje", vertelt Max lachend.

Ambitieus project

Dinique Bakkers van de Stadsraad Aardenburg heeft de wandeling inmiddels al een paar keer gelopen en is trots op wat de jongens hebben neergezet: "Het is een heel ambitieus project geweest, maar het is geslaagd. We hopen vooral dat mensen een hele fijne, gezellige avond hebben. Dat is het leukste."
Sint-Baafskerk Aardenburg lichtjeswandeling
De Sint-Baafskerk wordt met een getimede lichtshow verlicht © Omroep Zeeland
Inmiddels hebben al zo'n 700 wandelaars de lichtwandeling gelopen: "Ik verwacht er ook nog wel meer deze week want Aardenburg is nog tot en met donderdag verlicht. Ik ben alleen niet zo'n optimistisch persoon, dus ik ben nog niet zo gelukkig. Ik zie vooral veel ruimte voor verbetering. Ik zou het dus eigenlijk nog groter willen aanpakken, maar voor nu kan ik op zich wel goed slapen, hoor", vertelt Nathan.

Je moet ergens starten

Hij ziet het project als een mooie oefening voor zijn latere werk. Hij studeert nog: "Daarbij richt ik me vooral op licht- en geluidstechniek. Ik wil later zelfstandig worden en een bedrijf oprichten. Je moet ergens starten, dus dan is dit een mooi begin!"
Paraplu's Aardenburg
Verlichte paraplu's in Aardenburg © Omroep Zeeland
De lichtwandeling is voor Nathan geslaagd wanneer hij geen enkel negatief bericht over de wandelroute heeft gelezen: "Tot nu toe heb ik die nog niet gezien, dus we zijn op de goede weg", reageert hij opgelucht.