Dumoulin, Van der Poel én Mick van Dijke uit Colijnsplaat: 'Daar krijg je wel rode wangetjes van'

Een garantie voor de toekomst is het niet, maar wielrenner Mick van Dijke staat als kersverse winnaar van de Gerrie Knetemann Trofee in een rijtje renners waar hij enorm trots op is. De renner uit Colijnsplaat werd maandag uitgeroepen tot de beste Nederlandse wielrenner onder de 23 jaar van 2021 en treedt daarmee in de voetsporen van een paar Nederlandse wielergiganten. "Dat zijn natuurlijk renners waar je naar opkijkt, daar krijg ik wel rode wangetjes van."
Mick van Dijke in de gele leiderstrui voorafgaand aan een etappe
Mick van Dijke reed in de Tour de l'Avenir vijf dagen in de gele leiderstrui © Pascal Thevenin
Op de massagetafel kreeg Van Dijke de trofee uitgereikt uit handen van broer Tim, een van de andere genomineerden als wielertalent van het jaar. Het was maandagavond allemaal te zien op Eurosport. Uiteraard werd Van Dijke - die de trofee in zijn onderbroek in ontvangst nam - overspoeld met reacties. "Het kan weer niet eens normaal gaan bij die Van Dijke, kreeg ik te horen", lacht de 21-jarige renner.
The day after the night before is Van Dijke nuchter, maar vooral trots. "Nee, ik voel me nu niet ineens hét wielertalent van Nederland ofzo. Andere genomineerden, zoals Fem van Empel en Pim Ronhaar, zijn wereldkampioen bij de beloften geworden. Ik voel me niet beter dan hen."
Ik heb onwijs veel zin in het nieuwe jaar en ben benieuwd wat het mij brengt
Mick van Dijke, over het zijn van prof bij Team Jumbo-Visma
Van Dijke is de eerste Zeeuw die de Gerrie Knetemann Trofee wint. Bovendien treedt hij in de voetsporen van onder anderen Tom Dumoulin (winnaar Ronde van Italië) en Mathieu van der Poel (meervoudig Europees- en wereldkampioen veldrijden). "Om in zo'n rijtje te komen, daar krijg je toch wel rode wangetjes van", zegt Van Dijke, die onder meer Nederlands kampioen tijdrijden werd bij de beloften.

Prof bij Jumbo-Visma

Het geeft hem nog maar eens wat extra vertrouwen richting het nieuwe wielerseizoen. Eerder dit jaar tekende Van Dijke een profcontract bij zijn wielerploeg Jumbo-Visma. "Dat is natuurlijk een droom die uitkomt voor mij. Ik heb onwijs veel zin in het nieuwe jaar en ben benieuwd wat het mij brengt. We gaan er het beste van maken."
Wielrenner Mick van Dijke in gesprek met verslaggever Tom Druppers