Paul Hameeteman (18) wint trofee voor zeiltalent van het jaar

De 18-jarige zeiler Paul Hameeteman uit Zierikzee heeft de Flyer Trofee gewonnen, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste Nederlandse zeiltalent. Hameeteman werd afgelopen jaar wereldkampioen bij de junioren in de Laser Standaard klasse.
zeilen Paul Hameeteman
Paul Hameeteman © Omroep Zeeland
Hameeteman was een van de vier genomineerden voor de Flyer Trofee. De andere genomineerden waren Hidde Schraffordt (tweede plaats WK ILCA 4/Laser 4.7 tot zestien jaar), Annemijn Algra (eerste plaats EK ILCA 4/Laser 4.7 tot zestien jaar) en Hidde van der Meer (derde plaats jeugd EK iQFoil klasse).
Normaal gesproken wordt de Flyer Trofee uitgereikt tijdens het jaarlijkse Zeiler van het Jaar Gala, maar dat feest ging vanwege corona niet door. Vandaag werden ook de Conny van Rietschoten Trofee (voor de zeiler van het jaar), de Coach van het Jaar Trofee en de Maas Trofee (oeuvreprijs) uitgereikt door de stichting Zeiltrophy en het Watersportverbond.
De Flyer Trofee 2021 wordt uitgereikt aan het talent (jonger dan 21 jaar) of het jeugdteam, dat in het kalenderjaar een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd in de zeilsport.