Bloemist dumpt vrachtwagen vol kerstbomen voor deur gemeentehuis Schouwen-Duiveland

"Aantallen weet ik niet, maar het was een vrachtwagen vol", bloemist Fabian Oostvogels heeft uit protest gisteravond kerstbomen achtergelaten bij de ingang van het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland in Zierikzee. "Ik kan ze toch niet meer verkopen."
Protest kerstbomen Zierikzee
Bloemist Fabian Oostvogels dumpte als protest een vrachtwagen vol met kerstbomen en kerststukjes voor het gemeentehuis in Zierikzee © Wendy Mandemaker
Door de lockdown moet bloemist Fabian Oostvogels zijn winkels op Schouwen-Duiveland gesloten houden, bloemisten behoren namelijk niet tot de essentiële winkels die open mogen blijven. Met als uitzondering de kerstbomenverkoop buiten. Maar daar wringt het tussen Oostvogels en de gemeente, hij kreeg namelijk geen toestemming om de bomen te verkopen. Dus kwam hij met een overschot te zitten.
En dat overschot heeft hij - met hulp van anderen - geloosd voor de deur van het gemeentehuis op Schouwen-Duiveland, ook hebben ze spandoeken opgehangen. "Het was best wel spannend. Je bent toch bang dat je betrapt wordt, ook omdat twintig meter verderop de bewaking zit", zegt de ondernemer.
De burgemeester van Schouwen-Duiveland heeft inmiddels gereageerd op het voorval.
Luister hier het hele gesprek met bloemist Fabian Oostvogels terug