HZ verkoopt pand aan Vlissingse boulevard

De HZ gaat het werkplaatsgebouw van de voormalige Zeevaartschool aan de boulevard in Vlissingen verkopen. De onderwijsinstelling zegt dat het pand verouderd is en dat verbouwen te duur is.
Het deel van de voormalige Zeevaartschool dat wordt verkocht
HZ verkoopt gebouw Zeevaartschool boulevard Vlissingen © Google maps
Sinds 2012 gebruikt de HZ het oude werkplaatsgebouw aan de boulevard niet meer voor activiteiten. "Het is voor niemand goed dat dit gebouw op die prachtige plek ongebruikt blijft", zegt John Dane, voorzitter van het College van Bestuur.

Opgedeeld in hokjes

Maar er zijn meer redenen waarom de HZ ervoor kiest het pand af te stoten. Zo zegt de hogeschool dat het een traditioneel gebouw is dat is opgedeeld in hokjes, lokalen en afdelingen. "Wie streeft naar interdisciplinair onderwijs en onderzoek heeft een andersoortig onderwijsgebouw nodig: een modern gebouw dat meerwaarde biedt aan inspirerend onderwijs met open leerruimtes, projectruimtes en stilteruimtes", zegt Dane.
Daarnaast geeft de onderwijsinstelling aan zich te willen concentreren op maximaal twee campussen: aan het Groene Woud in Middelburg en de Edisonweg in Vlissingen. De opleidingen die eerder op de Zeevaartschool werden gegeven, Maritiem Officier en Logistics Engineering, zijn inmiddels bijna tien jaar gehuisvest aan de Edisonweg.