Kerststress in de supermarkten: 'We hebben precies het verkeerde moment gekozen'

Het kerstdiner is een must in veel gezinnen. Uit eten kan niet dit jaar, dus moeten veel mensen zelf aan de slag. En dat merk je in de supermarkten. Het is druk, heel druk.
Het groentenschap in een supermarkt
Het groentenschap in een supermarkt. © ANP
Mensen met lange lijstjes op zoek naar ingrediënten voor dat geweldige gerecht, drukte bij de kassa's en volle parkeerplaatsen. Kerststress in de supermarkt. Alles wordt continu aangevuld, maar misgrijpen kan ook. En wat dan? "Nou, dan improviseren we gewoon hoor", zegt een oudere mevrouw heel nuchter. "Er waren wel dingen die we niet konden krijgen, maar daar liggen we niet wakker van."

Verkeerde moment

Ook al zijn er genoeg supermarkten open tijdens de kerstdagen, bij de grootste supermarkt in Vlissingen was het eind van de middag een drukte van belang. Mensen willen alles gewoon op tijd in huis hebben. "Tsja, we hebben precies het verkeerde moment uitgekozen. Niet normaal hoe druk het nu is", zegt een man die een volle kar aan het uitladen is. "Maar ja, we hadden het ook druk deze week, met werken en andere dingen."
Een volle parkeerplaats bij de supermarkt.
Een volle parkeerplaats bij de supermarkt. © Omroep Zeeland
Een andere man is afbakbroodjes en croissants aan het inladen. "Je moet er wel voor zorgen dat je lekker kunt eten met de feestdagen", lacht hij. "Het was wel erg druk binnen en dat is geen pretje, maar het moet toch gebeuren. Het is wel jammer dat mensen nu wat minder rekening met elkaar houden. Maar goed, we doen het er maar mee."