'Slachtoffer' beroving pakt dader bij de arm: 'Ga maar een dokter zoeken!'

De politie is op zoek naar twee jongens die gisteren geprobeerd hebben een fietsende man in Vlissingen te beroven. Het 'slachtoffer' liet dat niet zomaar over zijn kant gaan en pakte een van de jongens hardhandig aan.
portemonnee, geld
De overvallers waren uit op de portemonnee en telefoon van de man (stockphoto) © stevepb
De Oost-Souburger fietst rond 18.00 uur op de Prins Hendrikweg in de richting van het station in Vlissingen, als hij wordt ingehaald door een scootertje met daarop twee jongens. In een bocht ziet de man het scootertje stilstaan.
Als hij vlakbij is, rent de passagier van de scooter op hem af en grijpt hem bij de kraag. De jongen van ongeveer 16 à 17 jaar oud, eist zijn geld en zijn telefoon. Dat laat de Souburger niet over zijn kant gaan. Hij wordt zo boos dat hij de jongen stevig bij de arm pakt en hem terug naar de scooter brengt.
Volgens de man heeft de jongen daarbij erg veel pijn. Hij stapt achterop de scooter, die rijdt - tegen de richting in - naar de Keersluisbrug. De Oost-Souburger roept hem nog na dat hij maar snel een dokter moet zoeken.

Jongeman met pijnlijke arm gezocht

De man heeft aangifte gedaan en de politie zoekt getuigen om de jongens op te sporen. "Weet u in uw omgeving een jongeman die donderdagavond rond een uur of 18.00 ineens een pijnlijke arm heeft opgelopen?", schrijft de politie online.
Over de jongens is niet veel bekend. Ze droegen allebei donkere kleding, reden op een donkere scooter en zijn mogelijk een jaar of 16/17. Wie meer weet, kan (eventueel anoniem) contact opnemen met de politie.