Ook op zondag kun je nu de boosterprik halen

Vanaf vandaag zijn de vijf vaste vaccinatielocaties in Zeeland ook op zondag open. Het gaat dan om Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Zierikzee. De GGD doet dit om de boostervaccinaties te versnellen. De boostercampagne wordt gezien als een belangrijk middel om de omikron-variant het hoofd te bieden.
Vaccinatielocaties nu ook op zondag open
Bij de priklocatie in de Schelphoekstraat in Zierikzee is het vanochtend al lekker druk. Met niet alleen mensen die uit de directe omgeving afkomstig waren, maar ook uit Oude-Tonge, Oud-Vossemeer en Goeree. "Het is wel koud ja, maar dat is niet erg. Ik ben blij dat ik de prik kan halen", zegt een mevrouw. Binnen is het lekker warm en doen personeel van de GGD en andere medewerkers er alles aan om iedereen zo snel mogelijk te helpen.

Geen wanklank gehoord

Willen er in Zeeland nog wel eens bezwaren zijn tegen zondag-openstelling van bijvoorbeeld supermarkten of andere winkels; deze zondag-openstelling heeft volgens de GGD tot geen wanklank geleid, zegt projectmanager Marco Weda van de GGD. "Mensen begrijpen de noodzaak ervan."
Ook hier in Zierikzee lijken de meeste mensen er geen probleem mee te hebben. "Ik vind het prima. We zijn al later begonnen dus nu de volle vaart erin", zegt een van de mensen in de rij. Behalve dat er nu op alle weekdagen geprikt wordt, worden ook de openingstijden van de priklocaties verruimd. Voor half januari moet iedereen die volledig gevaccineerd is een boosterprik aangeboden krijgen.