Goedemorgen! Boosterprik op zondag en politie onderzoekt autobranden

Goedemorgen! Ook zoveel gegeten de afgelopen dagen? Lekker gezwijmeld bij een All You Need Is Love? Eindeloos moeten kletsen met je schoonfamilie? Nou, dat hebben we dan ook weer achter de rug, tijd om af te tellen naar het einde van het jaar!
Vlissingen, Bellamypark
Een foto met een kerstachtig tintje mag nog wel toch? Op deze derde kerst? © Erica van Leeuwen-de Bruijn
Terugblikken doet ook chef-kok Nick Bril. Deze geboren en getogen Zeeuwse kok wordt internationaal geroemd om zijn prestaties in zijn Antwerpse restaurant The Jane, waar hij al twee Michelinsterren mee vergaarde. "Als straks mijn schouders en knieën kapot zijn als ik vijftig ben dan wil ik het wel rustiger aan doen, maar ik ben zeker nog niet klaar."
Wat ook nog zeker niet klaar is: de boostercampagne. Sinds gisteren zijn de vijf vaste vaccinatielocaties in Zeeland - Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Zierikzee - ook op zondag open. De GGD heeft die beslissing genomen om de boostervaccinaties te versnellen. De mensen die gisteren in Zierikzee een prik kregen, waren blij dat ze ook op zondag terecht konden.

Politie zoekt dader(s) brandstichting

De politie zoekt ondertussen nog naar de dader(s) van autobranden in Middelburg. Daar gingen zondagochtend vroeg meerdere auto's in vlammen op.
Paard, kerst, strand
Gisteren een frisse dag, ook hier aan het strand bij Ritthem. Wat brengt het weer vandaag? © Omroep Zeeland

Het weer

Vanochtend valt er plaatselijk nog wat lichte regen maar de meeste tijd is het droog, en soms kan de zon eventjes doorbreken. In de loop van de middag en vanavond neemt de kans op regen weer toe, maar heel veel valt er later vandaag nu ook weer niet. Bij een zuidoosten- tot zuidenwind is het zes tot acht graden. Vannacht en morgen is het buiig en er komt morgen ook een matige tot krachtige zuidwestenwind te staan. Daardoor wordt het uiteindelijk ongeveer tien graden.