PEER-drummer over nummer in autoreclame: Dat is echt te gek!

PEER-drummer Renzo Rijn noemt het een 'welkome aanvulling' dat er opnieuw een nummer van de Middelburgse band gebruikt is in een reclame, ditmaal voor het automerk Mini. In die reclame zie je een blij stel in de auto rijden, met daaronder het nummer 'Darling' van PEER.
"Dat is echt gaaf natuurlijk, dat ze daarvoor onze muziek gebruiken", zegt Rijn in het radioprogramma Zeeland wordt wakker. "Dat is echt te gek! Daar hoop je alleen op. En na twee jaar amper op kunnen treden door corona is dat ook mooi voor in de pot."
Start theatertour PEER
De Zeeuwse band PEER (Renzo Rijn, Gijs Teuwsen, Jesper de Jonge en Brian van Es) © PEER
Het is niet de eerste keer dat de muziek van PEER op zo'n manier wordt ingezet. Eerder al stond een nummer van de Middelburgers onder een reclame van Mercedes (met de Britse Formule 1-coureur Lewis Hamilton) en een reclame van het sportkledingmerk Fila. Ook was muziek van de band te horen bij een Japanse serie op Netflix.

'Op zoek naar Brits klinkend nummer'

Aan die lijst is dus nu het Britse automerk Mini toegevoegd. "Ze waren op zoek naar een Brits klinkend nummer en toen zijn ze bij ons uitgekomen." Dat loopt via een zogeheten publisher. "Naast het label dat onze muziek uitbrengt zijn we ook getekend bij publishers. Die proberen om je muziek verder te verspreiden, bijvoorbeeld door het in reclames te laten gebruiken. In dit geval liep het via de publisher Dox in Amsterdam."
PEER-drummer Renzo Rijn over nummer Darling in autoreclame
Naast dat het een welkome aanvulling is voor de misgelopen inkomsten door corona, is het volgens Rijn ook goede promotie. "Dat konden we bijvoorbeeld ook goed zien nadat onze muziek was gebruikt in die Japanse Neflix-serie. Toen werden we ineens vooral gestreamd in Japan. Dus dat helpt ook zeker!"

'Als ik er eentje opgestuurd krijg...'

Maar hoe blij hij ook is dat Mini het nummer gebruikt heeft in de nieuwe reclame, voorlopig doet hij zijn oude auto nog niet weg. "Die doet het nog hartstikke goed. Dus nee ik rij nog niet zelf in een Mini, nee. Als ik er eentje opgestuurd krijg, zeg ik geen nee, maar ik ga nu niet mijn auto vervangen", aldus Rijn.