Goede doelen steunen door bier te drinken, dat kan in Zeeuws-Vlaanderen

De Lions Club West-Zeeuwsch Vlaanderen gaat geld voor goede doelen ophalen met een nieuw biertje: Lions Blond. Dat bier is speciaal voor de club ontwikkeld bij de brouwerij Dutch Bargain in Groede.
Een biertje drinken voor het goede doel
"Wij denken dat we van heel veel zaken verstand hebben", zegt Erwin Hermans van de Lions Club West-Zeeuwsch Vlaanderen. "Nu is dat natuurlijk niet altijd zo... Maar wij menen van bier toch wel écht veel verstand te hebben. En wij organiseren altijd activiteiten voor het goede doel. Dus wij dachten: laten we dat eens combineren, onze passie voor bier en voor onze goede doelen. Dat is dit bier geworden."

'Een fris biertje'

Zelf omschrijft hij Lions Blond als toegankelijk. "Wij noemen het easy going. Het is echt een fris biertje, met tonen van citroen. Het is ook niet zo uitgesproken dat het maar voor een kleine doelgroep geschikt is. Wij vinden dat het overal bij past. En van ieder flesje gaat de volledige opbrengst naar een West-Zeeuws-Vlaams goed doel."
Bier Lions goede doel West-Zeeuws-Vlaanderen brouwerij Dutch Bargain Groede
Lions Blond wordt gebrouwen door Thibo Baccarne van brouwerij Dutch Bargain in Groede © Omroep Zeeland
Om welke goede doelen het gaat, is nog niet duidelijk. "Goede doelen kunnen bij ons een aanvraag doen voor een steuntje in de rug en dan kunnen ze vanuit de opbrengst van dit bier een mooi bedrag krijgen. In het verleden hebben wij goede doelen gesteund zoals Stichting Leergeld, reddingsdienst KNRM, Het Zeeuws Orkest en de voedselbank."

'Niet ladderzat'

Het doel van de actie is volgens Hermans zeker niet om drankmisbruik te bevorderen. "Daar hebben we ook al wel opmerkingen over gekregen. Maar wij willen met onze actie echt promoten dat je zeker ook met mate moet drinken. Dus dat dragen we ook uit. Je hoeft zeker niet ladderzat te worden om ons te helpen!"
Wil je het gesprek met Erwin Hermans beluisteren? Dat kan hieronder.
Erwin Hermans van de Lionsclub West Zeeuwsch-Vlaanderen over Lions Blond