Topfavoriet Van der Poel niet aanwezig bij Vestingcross

Veldrijder Mathieu van der Poel (26) doet komende zondag niet mee aan de Vestingcross in Hulst. De organisatie begrijpt zijn keuze, maar is natuurlijk ook teleurgesteld. "We hoopten op een duel tussen Wout (van Aert, red.) en Mathieu, dat zal jammer genoeg niet komen zondag."
Mathieu van der Poel tijdens de Vestingcross in Hulst in 2019
Mathieu van der Poel tijdens de Vestingcross in Hulst in 2019 © ANP
Van der Poel won de wielerwedstrijd in Hulst al vier van de vijf keer, waaronder de laatste keer. Hij meldt zich af omdat gedwongen rust moet houden, vanwege een zwelling op een tussenwervelschijf. De Brabander heeft al langer last van zijn rug. Zondag stapte hij daarom tijdens de wereldbekercross van Dendermonde van zijn fiets af.

'Hij stond nog op de startlijsten'

De organisatie van de Vestingcross vernam het nieuws uit de media. "Vanmiddag kregen we de startlijsten, daar stond hij nog op", zegt organisator Bram De Brauwer. "Blijkbaar heeft hij omwille van rugproblemen besloten om de wedstrijd in Hulst te schrappen. Blijkbaar zou het wereldkampioenschap eind januari ook al in gevaar komen."
Van der Poel weet op dit moment niet wanneer hij de training weer kan hervatten. "Het is balen, maar het is wat het is", reageert hij. Hij is opgelucht dat er wel een aanwijsbare oorzaak gevonden is voor zijn rugklachten en dat dat met rust en behandeling te verhelpen is. "Ik wil eerst volledig herstellen, zonder tijdsdruk zodat ik over mijn volledige mogelijkheden kan beschikken. Ik zal dan ook pas de competitie hervatten als ik er helemaal klaar voor ben."
Ondertussen wordt in Hulst het parcours van de Vestingcross/UCI Cyclo-cross World Cup al volop opgebouwd. De wedstrijd van zondag is zonder publiek en bij Omroep Zeeland te volgen via de radio.