Deze 21 Zeeuwse foto's kregen de meeste hartjes in 2021

Bijna dagelijks komen de mooiste Zeeuwse foto's bij Omroep Zeeland op Instagram. De 21 berichten met foto's die dit jaar de meeste hartjes kregen, hebben we voor je op een rij gezet.
Ook de mooiste Zeeuwse foto's in je tijdlijn? Volg Omroep Zeeland op Instagram.

21. Net Toscane

Wie zich in de zomer in Toscane wil wanen zonder ver te rijden, zit in Zeeland goed. Dit jaar waren er in de zomer op verschillende plekken velden vol zonnebloemen te zien. Helemaal mooi in combinatie met een zonsondergang zoals hier in Rilland.

20. Bossen

Als je door de bossen in Westenschouwen loopt, kom je ook al snel in een andere wereld terecht. Deze foto is net vóór de lente gemaakt.

19. Zeeuwse zonsopkomst

In Zeeland hebben we naar verhouding niet veel bosgebieden. Maar fotogeniek zijn de bossen wel. Deze foto maakte Martijn Fincke in de winter.

18. Zoutelande

Aan deze plek dankt BLØF zijn grootste hit. Thom Brouwer was zo te zien blij dat hij daar was, hij maakte deze foto bij zonsondergang.

17. Kasteel

Het was in januari fris, maar wel zonnig. Danny Bastiaanse was bij kasteel Westhove en maakte dit plaatje.

16. Houd de dief

Dat je in Zeeland op je hoede moet zijn voor meeuwen terwijl je iets aan het eten bent, is wel bekend. Maar kennelijk azen ook andere vogels op je eten.

15. Sfeervol

Het eind van het jaar is vaak sfeervol buiten en in huis. Gelukkig ruimt nog niet iedereen in januari de kerstverlichting op, zodat het aan het begin van het jaar ook gezellig is. Zoals hier in de straten van Veere.

14. Wolf in Zeeland

Twee keer dit jaar is er een wolf in Zeeland gezien. De foto van de wolf bij Scharendijke werd veel geliket op Instagram, maar niet iedereen was blij. De wolf heeft ook slachtoffers gemaakt: in Bruinisse en Ouwerkerk zijn vijf schapen dood gevonden.

13. Diek mee boamen

Een diek mee boamen. Anja Kopmels uit Kortgene zong er al over. Wie deze foto ziet, begrijpt wel waarom het de Zeeuwse zangeres zo intrigeert.

12. Vlissingen bij zonsopkomst

De Zeeuwse zonsopkomst is al mooi om vanaf de grond te zien. Dankzij Audrius en zijn drone zien we het begin van de dag op een iets andere manier.

11. Zeelandbrug

In weer en in wind en in zon of regen. De Zeelandbrug is op bijna iedere foto indrukwekkend. Deze foto is gemaakt door Ashwin Wullems.

10. Zoutelande zonder filter

In Zeeland heb je helemaal geen filter nodig. Deze foto bewijst het. Andy Troy schoot het plaatje in Zoutelande.

9. Bijzondere vangst

Ooit van de snotolf gehoord? In de winter trekt de vis vanuit het diepe water van de Atlantische Oceaan, Noordzee en Oostzee naar ondiep water, waaronder de Oosterschelde, om zich voort te planten. De mannetjes nemen gedurende dit proces deze kleur aan. Deze vis werd als bijvangst gevangen en weer teruggezet. De foto op Instagram leverde een hoop hartjes en reacties op.

8. Winters Zeeland

De zomer in Zeeland is prachtig, maar de winter mag er ook zijn. Begin dit jaar werden deze plaatjes in de provincie gemaakt.

7. Voorjaar

Het is pas echt lente als deze Japanse Kers in bloei staat. Misschien is het wel de meest gefotografeerde boom in Middelburg in het voorjaar.

6. Paraplus in Middelburg

Winkelend publiek dat in de zomer wordt verrast door een bui, kan in dit Middelburgse straatje schuilen. En het ziet er nog eens gezellig uit, maar dan vooral als het niet regent.

5. Mistig Middelburg

Dichte mist is niet altijd handig, zeker als je op pad moet. Michael Huijgens laat zien hoe mooi het boven de mist is.

4. Zeevonk

Wie in het voorjaar of in de zomer langs de Zeeuwse loopt, kan de zee blauw zien oplichten. Zeevonk zorgt altijd weer voor magische foto's.

3. Zeeuwse vlag

Het was misschien wel de zwaarste editie van de wandelmarathon. Een hoop Zeeuwen trokken zich niets aan van het ellendige weer. Met een poncho aan kon er toch nog gelachen worden.

2. Sneeuw

Van het voorjaar en de mist gaan we weer even terug naar de winter. Begin dit jaar kleurde de Zeeuwse landschappen wit en dat werd natuurlijk vastgelegd.

1. Winnaars Kustmarathon

En ook de Kustmarathon een dag eerder was 'pittig, maar prachtig', aldus winnaars Tim Pleijte en Samantha Luitwieler. De prestatie van de Vlissingers werd gewaardeerd op Instagram: er werd ruim 2.300 keer op het hartje geklikt.
Heb je een mooie Zeeuwse foto gemaakt. Deel met ons door op Instagram te plaatsen met #omroepzeeland. Jouw foto op tv? Stuur dan in voor het programma Verzeeuwigd.