Groede bakt oliebollen in de kerk: 'Ik denk dat we met Pasen de lucht nog zullen ruiken'

De inwoners van Groede kregen vandaag drie gratis oliebollen. Een initiatief van de Dorpsraad, Verenigd Groede, de Grote Kerk en gemeente Sluis in het kader "Aandacht voor Elkaar". Maar er was ook de mogelijkheid om extra oliebollen bij te kopen en hiermee Stichting de Grote Kerk te steunen.
Oliebollen voor het goede doel
Arno van den Hemel is voorzitter van de dorpsraad in Groede en heeft deze actie op poten gezet. "Alle kernen hebben van de gemeente een bedrag gekregen om iets in het dorp te besteden. Wij wilden het koppelen aan een goed doel en vandaar dat we een combinatie hebben bedacht. Alle inwoners krijgen een presentje en daarnaast koppelen we het aan een goed doel en dat is Stichting de Grote Kerk geworden."
We hebben meer dan 1500 oliebollen gebakken, dus de actie is wat ons betreft geslaagd
Arno van den Hemel - voorzitter dorpsraad Groede
Vanaf zes uur vanochtend heeft Van den Hemel, samen met een aantal andere vrijwilligers, oliebollen staan bakken in het portaal van de kerk. "Ik denk dat we met Pasen de lucht nog zullen ruiken. Maar alles voor het goede doel." In totaal hebben ze meer dan 1500 oliebollen gebakken, dus de actie is wat Van den hemel betreft geslaagd. "De stichting heeft dan weer wat geld en daar was het ons om te doen."
Groede oliebollen
Gratis oliebollen voor de inwoners in Groede © Omroep Zeeland

Ingrediënten uit de omgeving

De oliebollen worden niet alleen in Groede gebakken, maar de ingrediënten komen ook uit de omgeving. De bloem is zelfs door Thijs Groosman, de molenaar in Groede, speciaal voor deze actie gemaakt. En de tarwe komt van een boer uit Groede. Groosman: "Ik heb in de molen van Nieuwvliet het meel gemaald en op derde kerstdag ben ik naar Vlissingen gegaan om in de Oranjemolen het meel te verwerken tot bloem. De oliebollen smaken daardoor nog lekkerder."