Vlissingers stichten school op Bali: 'Door corona kregen kinderen 20 maanden geen onderwijs'

Geen onderwijs, dat was volgens Fred en Myra Groen uit Vlissingen geen optie voor de kinderen op Bali. Daarom hebben ze een school gesticht op het Indonesische eiland. Door corona hebben kinderen 20 maanden geen school gehad: "Ouders moeten mobiele data inkopen om online les te krijgen. Als je geen geld hebt, is het snel bekeken en krijg je dus gewoon geen school."
Gift4Bali
De leerlingen van de Vlissingse school op Bali © Omroep Zeeland
De stichting van het stel, Gift4Bali, gaf eerder al voedselpakketten aan inwoners van Bali. Nu is daar dus een school aan toegevoegd in de regio Dukuh: "Het is wel allemaal volgens de coronarestricties met mondkapjes en handenwassen,", legt Fred uit. "Maar ze krijgen hier dus wel fysiek les. De school is met name praktisch ingericht, zodat ze in spelvorm goed onderwijs krijgen."

36 leerlingen

Inmiddels gaan al 36 kinderen naar de school en geven er twee docenten les: "Het geeft ons veel voldoening. Ik kan niet de hele wereld helpen, maar we proberen te doen wat we kunnen. Zo betalen we een groot deel van de kosten voor de school uit eigen middelen."
Het stel wordt daarnaast geholpen door donaties en lokale hulp: "We hebben daar gelukkig een heel goed team zitten dat ons ondersteunt en zorgt dat alles geregeld wordt. We vinden het fijn om de mensen te helpen. De blijdschap van de kinderen doet ons goed."