Brand knokt zich naar overwinning in Vestingcross na inhaalrace

Wereldkampioene Lucinda Brand heeft de zesde editie van de Vestingcross gewonnen. De renster uit Dordrecht moest op de wallen van Hulst van ver komen, maar was op tijd om Puck Pieterse van de zege te houden. Shirin van Anrooij uit Kapelle kon zich in de slotfase niet mengen in de strijd om de podiumplaatsen.
Samenvatting van de vrouwenwedstrijd van de Vestingcross
De beste start was voor Marianne Vos. De Brabantse dook als eerste het veld in en pakte een paar seconden voorsprong op de achtervolgers. Onder wie Shirin van Anrooij uit Kapelle, die als vierde door de eerste bocht kwam. Halverwege de eerste ronde maakte Vos een foutje en kwam de oud-wereldkampioene ten val. Daar profiteerde Puck Pieterse optimaal van. De renster van Alpecin-Fenix pakte de leiding en reed snel een voorsprong van zo'n twintig seconden bij elkaar.

Terugknokkende Brand

Achter Pieterse pakte Van Anrooij even de tweede plaats, maar die plek kon ze niet lang vasthouden. In de derde ronde kon de Zeeuwse niet mee met een groepje van vier achtervolgers op Pieterse, onder wie Brand. De regerend wereldkampioene had geen goede start, maar knokte zich terug in de wedstrijd. In de voorlaatste ronde dichtte Brand het gat met Pieterse en pakte de leiding over. In de laatste ronde reed ze onbedreigd naar de zege.
Achter Brand werd Pieterse tweede, voor Annemarie Worst. Van Anrooij moest uiteindelijk genoegen nemen met een achtste plaats. Het was voor Brand haar vijftiende overwinning van het seizoen en de eerste keer dat ze de snelste was in Hulst. Met nog twee wedstrijden te gaan in het wereldbekercircuit gaat Brand ruim aan de leiding, Van Anrooij blijft op de vijfde plaats staan.
Brand is ook in Hulst blij met haar zege

Vestingcross Hulst

Uitslag vrouwenwedstrijd
1. Lucinda Brand Dordrecht 49.14'
2. Puck Pieterse Amersfoort + 0.05'
3. Annemarie Worst Nunspeet + 0.11'
4. Kata Blanka Vas Hongarije + 0.14'
5. Fem van Empel Den Bosch + 0.26'
6. Marianne Vos Den Bosch + 0.37'
7. Denise Betsema Oudeschild + 0.43'
8. Shirin van Anrooij Kapelle + 1.08'
9. Inge van der Heijden Schaijk + 1.46'
10. Alicia Franck België + 1.52'
Van Anrooij hoopte dat ze voor het podium kon strijden in haar eigen provincie. Na een goede start lukte dat haar niet. Zelf wijtte de veldrijdster van Baloise Trek Lions het aan de slechte benen.
Van Anrooij baalt dat ze niet met de beste rijdsters mee kon vandaag
De Vestingcross in Hulst is deze zondag live te volgen via het liveblog van Omroep Zeeland Sport.