Pidcock wint Vestingcross, pech nekt Van Aert

De terugkeer van de Vestingcross in het centrum van Hulst heeft een Britse winnaar opgeleverd. Tom Pidcock profiteerde optimaal van het wegvallen van topfavoriet Wout van Aert, die al vroeg in de wedstrijd te maken kreeg met materiaalpech.
Samenvatting van de mannenwedstrijd van de Vestingcross
Een vastgelopen ketting zorgde al na een paar minuten in de wedstrijd voor kostbaar tijdverlies voor de Belgisch kampioen. Van Aert stond ruim een halve minuut stil en viel zo terug naar de 39e plek. Vooraan bleven de verschillen zonder de topfavoriet klein: bij de tweede doorkomst reed de top-8 nog binnen tien seconden van elkaar.

Versnellingen Pidcock

In de derde ronde maakten Lars van der Haar, Eli Iserbyt en Pidcock zich los van de rest en al snel bleek de Brit de sterkste van die drie. Zijn versnellingen bleken eerst Van der Haar te machtig en ook Iserbyt kon niet volgen. De Belg zag zijn achterstand nooit ver oplopen, maar was niet bij machte nog bij Pidcock te komen. Op de streep was de voorsprong van de Olympisch kampioen mountainbiken twaalf seconden op Iserbyt, die met zijn tweede plaats de eindzege in de wereldbeker veilig stelde. Van der Haar kwam als derde over de meet.
Achter de koplopers begon Van Aert aan een inhaalrace, maar zijn opgelopen achterstand bleek te groot om nog een rol van betekenis te spelen. De renner van Jumbo-Visma finishte op ruim een minuut van Pidcock als vierde.
Pidcock over zijn eerste zege in Hulst

Vestingcross Hulst

Uitslag mannenwedstrijd
1. Tom Pidcock Engeland 1:03.49'
2. Eli Iserbyt België + 0.12'
3. Lars van der Haar Amersfoort + 0.33'
4. Wout van Aert België + 1.09'
5. Toon Aerts België + 1.30'
6. Michael Vanthourenhout België + 1.41'
7. Quiten Hermans België + 1.48'
8. Laurens Sweeck België + 1.57'
9. Vincent Baestaens België + 2.08'
10. Toon Vandebosch België + 2.11'