Sportscholen in cruciale maand dicht: 'Dat is echt bizar'

Januari is traditiegetrouw een drukke periode voor sportscholen. Het is het moment waarop veel mensen met goede voornemens beginnen met sporten. Maar voor het tweede jaar op rij, zijn de sportscholen in deze voor hen cruciale tijd dicht.
Sportscholen in cruciale maand dicht
Tanja Tienpond is sportinstructeur bij Fitness Fitaal in Vlissingen. Zij en haar mede-instructeurs maken nu online video's zodat de leden thuis nog een beetje kunnen sporten. Maar nieuwe leden komen er niet bij. "Normaal in deze maand zit je toch wel op zo'n vijftig aanmeldingen. Die lopen we nu allemaal mis. Dat is echt bizar. Maar we doen er weinig aan hè?"

Eindstreep

De sportschool doet er alles aan om leden te houden, maar leden zegden hun lidmaatschap ook al op. Bij Fitness Fitaal gaat het de afgelopen maanden om zo'n dertig procent van het ledenaantal. "Of we de eindstreep gaan halen? Wie zal het zeggen. We hopen dat heel veel mensen ons trouw blijven en gelukkig doen heel veel mensen dat ook. Daar zijn we heel dankbaar voor", zegt Tienpond.
Het is niet de eerste keer dat de sportschool moet sluiten tijdens een lockdown. Ook in januari vorig jaar was de sportschool door coronamaatregelen gedwongen de deuren gesloten te houden.

Coronapersconferentie

Niet alleen Fitness Fitaal heeft geen nieuwe aanmeldingen ontvangen in januari. Ook andere sportscholen in Zeeland hebben last van de sluiting van de fitness. Tot 14 januari gelden de coronamaatregelen en volgende week horen de sportschoolhouders of zij na drie weken sluiten de deuren weer mogen openen. Tienpond kijkt daar erg naar uit. "We wachten het af."