Overwinning geeft Pattinama-Kerkhove toegang tot hoofdtoernooi

Lesley Pattinama-Kerkhove heeft het hoofdtoernooi bereikt van een WTA-toernooi in Melbourne. In Australië boekte de uit Zierikzee afkomstige tennisster een overwinning op de 23-jarige Kimberley Birrell.
Lesley Pattinama-Kerkhove naar hoofdtoernooi in Melbourne
Lesley Pattinama-Kerkhove naar hoofdtoernooi in Melbourne © ANP
Nadat Pattinama-Kerkhove in de eerste kwalificatieronde voor een verrassing zorgde door Dayana Yastremska (de nummer 99 van de wereld) uit Oekraïne te verslaan, stuitte ze in de tweede ronde op een speelster van een heel ander kaliber.
Birrell is de nummer 740 op de wereldranglijst en mocht in haar thuisland meedoen aan het toernooi in Melbourne vanwege het verkrijgen van een wildcard. In de eerste set brak Pattinama-Kerkhove de Australische drie keer, Birrell deed dat slechts twee keer en daardoor ging die eerste set met 6-4 naar de Zierikzeese. De tweede set eindigde in dezelfde score, al leverde Pattinama-Kerkhove toen slechts één keer haar service in.

Kansen in het hoofdtoernooi

In het hoofdtoernooi speelt Pattinama-Kerkhove tegen de Australische Seone Mendez. Zij is de nummer 239 van de wereld. Pattinama-Kerkhove staat op plek 158 en lijkt daarom favoriet in die partij.
Pattinama-Kerkhove is in Melbourne vanwege de Australian Open. De Grand Slam begint op 17 januari. Daarvoor is de Zierikzeese tennisster nog niet geplaatst. Kwalificatie hoopt ze af te dwingen via het kwalificatietoernooi dat komende maandag begint.