Januari, een maand vol nieuws: winnende worsten, mist en coronaversoepelingen

Het vandaag 1 februari, tijd om even terug te blikken naar een maand vol nieuws. Wat gebeurde er ook alweer allemaal in januari? Wij zetten het nog even voor jou op een rijtje. Coronaversoepelingen, een stookalert en een prijswinnende worst, maar dat is nog niet alles. Wil jij weten wat er allemaal is gebeurd? Lees dan verder!
Peter Mol
Peter Mol met zijn winnende worsten © Slagerij De Limousinhoeve
Wat? Of je worst lust! Peter Mol uit Hoek wist met zijn worst in de prijzen te vallen. Hij werd namelijk gekroond tot regiokampioen Worstmaker van het jaar. "Er waren drie keuringsrondes waar onverwachts producten opgehaald werden en de worsten door onafhankelijke keurmeesters gekeurd werden. Ze komen dan gewoon een stuk worst ophalen en dat wordt dan gekeurd", legde Mol uit.

Paar persconferenties

Ook hebben we twee keer deze maand de televisie aangezet voor een corona persconferentie. Hierin werden nieuwe coronaversoepelingen aangekondigd. In de laatste persconferentie werd duidelijk dat de horeca en cultuursector tot 22:00 open mogen.

Voor wie het heeft gemist

Laten we verder gaan met iets luchtigers. Man, wat was het mistig deze maand. Maar hoe komt dat? We vroegen het onze weerman Jules Geirnaerdt en die kwam met een heldere uitleg. "Je krijgt mist doordat er een hoge luchtvochtigheid is en er een klein beetje wind staat." Ook de temperatuur speelt een grote rol. "Het mag niet vriezen, maar het moet wel koud zijn. Dan vormt de mist zich makkelijker." Het leverde in ieder geval mooie plaatjes op.
Januari 2022 gaat ook de boeken in als een hele treurige maand. Er gebeurden twee dingen die in ons geheugen gegrift blijven: de fatale steekpartij waarbij de 15-jarige Tim om het leven kwam en de vondst van het levenloze lichaam van de 4-jarige Dean uit Sint-Niklaas. Het hield iedereen bezig. "Misselijk, verdrietig en boos word ik als ik alles lees over deze trieste gebeurtenis. Wat kan het leven oneerlijk zijn", reageert iemand onder de post op Facebook.
Een beertje op de plek waar Dean gevonden is
Een beertje op de plek waar Dean gevonden is © ANP
We blijven nog even bij de verdrietige zaken. Deze maand werd er uitspraak gedaan in de zaak van de schietpartij waarbij de 21-jarige Kezban uit Middelburg in haar hoofd werd geschoten. De 28-jarige man uit Domburg die terechtstond werd vrijgesproken van poging doodslag. Wel acht de rechtbank bewezen dat hij het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht door zeer onvoorzichtig en onoplettend handelen. Naast de celstraf, moet hij 272.000 euro schadevergoeding betalen voor materiële- en immateriële schade.