Dubbel goed nieuws voor gedupeerde brand Middelburg: nieuw huis en geslaagde inzamelingsactie

Voor Trudie Bouman uit Middelburg gaat de zon langzaam weer schijnen. Op nieuwjaarsochtend brak er brand uit in haar huis aan de Radenhove en raakte ze alles kwijt. Inmiddels is er met een inzamelingsactie ruim 4.000 euro opgehaald en heeft ze een nieuw huis toegewezen gekregen.
Dubbel goed nieuws voor gedupeerde brand Middelburg: nieuw huis en geslaagde inzamelingsactie
Trudie Bouman gaat samen met haar twee kinderen in een huurhuis wonen dat in dezelfde straat staat en toevallig onbewoond is. "Dat hebben we heel snel toegewezen gekregen door de woningstichting. De komende dagen gaan we daar alles voor regelen zodat we er aan het einde van de week in kunnen. Mijn kinderen hebben veel vrienden en we krijgen hulp van alle kanten."

4.000 euro opgehaald

Hulp krijgen ze ook in de vorm van financiële steun. Er is zelfs een crowdfundingsactie opgestart en de teller staat dinsdagmiddag op 4.000 euro. Op die manier kunnen ze de eerste kosten dekken.
Buurvrouw Adrienne Menheere: "Het duurt vaak even voordat de verzekering betaalt. Eer dat je dan bijvoorbeeld nieuwe kleren hebt. Maar gelukkig werd ook dat snel geregeld door mensen die kleren kwamen brengen. Het bedrag wordt overigens wel onder de drie getroffen huishoudens verdeeld."
Dubbel goed nieuws voor gedupeerden brand Middelburg
Trudie Bouman (links) en haar buurvrouw Adrienne Heersma voor haar uitgebrande huis © Omroep Zeeland
Bouman en haar kinderen leven nog steeds in een roes. Ze beseffen eigenlijk niet wat hen is overkomen. "Ik lag gewoon te slapen. Toen werden we wakker gemaakt door een buurman die op de deur stond te bonken. Het begon met een kleine steekvlam en binnen tien minuten stond het hele dak in de fik. Ik geloofde het eerst niet echt en heb mij heel rustig aangekleed. Als je dan buiten bent en je dak in vlammen op ziet gaan, is dat heel onwerkelijk."

Des te dankbaarder is het gezin voor alle hulp die het krijgt. "Op mijn werk staat een donatiepotje, kleding heb ik gekregen van de zus van mijn buurvrouw en de doneeractie is natuurlijk ook heel fijn. Die is overigens gelukkig voor alle getroffen buren. Het is echt fantastisch."