FNV: begin eigen bootliedenwacht

GOES - De FNV ziet geen andere uitweg als de directie van de Vlissingse Bootliedenwacht niet inbindt in het arbeidsconflict. Dat duurt nu al zes weken.

Investeerder

De vakbond is in overleg met een investeerder voor het nieuwe bedrijf voor het aan- en afmeren van schepen. Ondertussen wil hij de nieuwe bootliedenwacht achter de hand houden om tot een oplossing te komen met de huidige Vlissingse Bootliedenwacht VLB.

Manifestatie

FNV bondgenoten organiseerde vrijdagavond een manifestatie in de Zeelandhallen in Goes met de titel: "Union power to Zeeland". Met de manifestatie wilde de FNV de Vlissingse bootlieden een hart onder de riem steken.
Aanleiding voor de bijeenkomst was het gedrag van de directie van de Vlissingse Bootliedenwacht (VLB). Deze weigert met de FNV te onderhandelen over een werkrooster voor de bootlieden, en ontsloeg enkele bootslieden die niet volgens het nieuwe werkrooster wilden werken. Diverse sprekers gaven aan pal achter de bootslieden te staan. De bijeenkomst trok zo'n 200 belangstellenden.

Bemiddelaar

Één van de sprekers was FNV voorzitter Henk van der Kolk. Hij vindt het een schande dat FNV Bondgenoten niet als onderhandelingspartner wordt gezien door de directie van VLB. Hij roept Commissaris van de Koningin Karla Peijs op om te bemiddelen.
Luister naar een interview met FNV-bestuurder Niek Stam: