Hulpdiensten zoeken tevergeefs naar persoon op Verklikkerplaat

Verschillende hulpdiensten zijn vanmiddag op de Verklikkerplaat in Renesse in actie gekomen. Even daarvoor was er een melding binnengekomen dat er daar een persoon in de problemen zou zijn.
Politieauto
Zoekactie bij Verklikkerplaat Renesse © HV Zeeland
Het zou in ieder geval gaan om een man met een fiets. Volgens degene die het alarmnummer heeft gebeld, werd hij verrast door het opkomende water en kon hij de kant niet meer droog bereiken. Na de melding werd de hulp van de Kustwacht, KNRM en politie ingeschakeld. Volgens de politie hield de melder contact met de Kustwacht en kon de man met de fiets uiteindelijk wel de kust bereiken. Hij is daarna niet meer gezien.
Nadat de hulpdiensten verder niemand op het water aantroffen en er ook niemand als vermist werd opgegeven, is de zoekactie afgeschaald.
Op het strand werden vervolgens twee personen aangetroffen die mogelijk ook in de problemen waren geweest. De politie laat weten dat zij niet door de hulpdiensten naar de kant zijn gehaald.
De Verklikkerplaat is in de loop der jaren richting de kust verschoven en lijkt nu vast te zitten aan het strand. Bij eb kun je via een geul makkelijk naar de plaat wandelen. Maar diezelfde geul loopt bij vloed razendsnel en met grote kracht onder water.
Door die sterke stroming is het bijna onmogelijk om terug te lopen of te zwemmen. En binnen tien minuten tot een kwartier staat de hele zandplaat onder water en ben je een heel eind van het strand verwijderd.