Twee vuurwerkslachtoffers op spoedeisende hulp tijdens jaarwisseling

Ondanks het vuurwerkverbod zijn er twee Zeeuwen op de spoedeisende hulp beland tijdens de jaarwisseling blijkt uit onderzoek van VeiligheidNL. Dat is er één meer dan vorig jaar.
vuurwerk
Deze jaarwisseling belandde er in Zeeland twee vuurwerkslachtoffers op de SEH. © Hanneke van der Warf, Vlissingen
In heel Nederland is het aantal slachtoffers dat naar aanleiding van een vuurwerkincident op de spoedeisende hulp (SEH) belandde gestegen, meldt het rapport van VeiligheidNL. Deze jaarwisseling waren dat er 256, terwijl het vorig jaar om 108 slachtoffers ging. In Zeeland belandde er door vuurwerkincidenten tijdens oud en nieuw twee personen in het ziekenhuis. Waar en met welke verwondingen wordt niet gespecificeerd in het onderzoek.
Vorig jaar was er ook een vuurwerkverbod. Toen belandde één Zeeuw op de SEH. Dat aantal is dit jaar dus met een persoon omhoog gegaan, maar ligt nog steeds lager dan toen er nog legaal geknald mocht worden. Tijdens de jaarwisseling van 2019 op 2020 belandde er namelijk vijf Zeeuwen in het ziekenhuis met letsel door vuurwerk.

Het onderzoek

Het rapport is opgesteld op basis van de gegevens die zeventig SEH-afdelingen hebben vrijgegeven. In Zeeland gaat dat om de spoedeisende hulpafdeling van het Adrz in Goes.