Van BN'er door Big Brother naar kluizenaar in Kamperland

Het televisieprogramma Big Brother is deze week van start gegaan met Zeeuw Vera Dijkstra, maar het is niet de eerste keer dat er een Zeeuw meedoet aan het programma waar constant de camera's op je gericht zijn. In het eerste seizoen, in 1999, zat Bianca Plune uit Kamperland in de show. Een ervaring waar ze nog steeds de gevolgen van ziet.
Bianca met een van haar ezels bij het ezelhuis
Bianca met een van haar ezels bij het ezelhuis © Het Ezelhuis
"Omdat ik meedeed aan het eerste seizoen van de show, wisten we echt nog niet wat het teweeg ging brengen, hoe populair de show zou worden", vertelt Bianca. "Ik deed mee omdat ik toen ter tijd in de gevangenis werkte en wilde weten hoe het voelt als je geen privacy hebt. Maar nu ik terugdenk is dat een hele naïeve gedachte geweest."
Luister hieronder het gesprek met Bianca terug:
Bianca vertelt over haar nieuwe teruggetrokken leven
De show sloeg namelijk aan en werd enorm populair. Bianca merkte dat vooral toen ze uit het Big Brotherhuis kwam. "Iedereen wil wat van je, denken je te kennen. dat vond ik leuk op m'n 25e, maar een jaar daarna dacht ik: jeetje wat vermoeiend." Bianca kwam erachter dat ze veel liever op zichzelf is en niet in het middelpunt van de belangstelling staat.
Ze verhuisde daarom naar Zeeland en startte het Ezelhuis in Kamperland. "Toen kon ik pas echt compleet mezelf zijn", zegt Bianca. "Heerlijk op mezelf, met acht ezels, twee oude opvangpaarden en een grote tuin."