Zes jaar cel voor misbruik minderjarige dochters

Een 54-jarige Goesenaar is in hoger beroep tot zes jaar cel veroordeeld. Het hof in Den Bosch acht bewezen dat de man zijn twee minderjarige dochters heeft misbruikt tussen 1997 en 2008 toen ze minderjarig waren.
Axel
Axelsche Kreek bij Axel © Gianni Agosti
Uiteindelijk moet de Goesenaar een jaar langer de cel in dan de rechtbank in Middelburg in mei 2021 besloot. De man kreeg ook een contactverbod van vijf jaar opgelegd en hij moet 20.130 euro schadevergoeding aan zijn dochters betalen. De uitspraak is gelijk aan de eis van twee weken geleden.
De man werd in mei van dit jaar door de rechtbank in Middelburg tot vijf jaar cel veroordeeld. Daarnaast werd toen ook het contactverbod van vijf jaar opgelegd. En de man moest ook toen de ruim 20.000 euro schadevergoeding aan zijn dochters betalen. De Goesenaar ging tegen die uitspraak in beroep.

Langdurig misbruik

Toen het misbruik begon waren de meisjes vijf en tien jaar. De verdachte zou zijn inmiddels 34-jarige dochter tien jaar lang, meerdere keren per week, seksueel hebben misbruikt in Axel. Dat gebeurde vanaf medio september 1998. Haar zes jaar jongere zus werd van januari 1997 tot en met november 1997 misbruikt.
Gerechtshof Den Bosch
Gerechtshof Den Bosch © Omroep Zeeland