Goedemorgen! Zaak Kezban, voerverbod kinderboerderij en dik voetbalboek

Goedemorgen! Het is vandaag alweer de zevende dag van het nieuwe jaar. Hoe staat het met jouw goede voornemens? Mocht je nou op dieet zijn gegaan en de inhoud van je voorraadkast willen dumpen in de wei van de kinderboerderij in Terneuzen, hou je dan in. De medewerkers daar zijn niet zo gecharmeerd van jouw restjes brood of spaghetti met tomatensaus.
Volgens Cathleen van de Wege mag je wel groente en fruit aan de dieren voeren
Volgens Cathleen van de Wege mag je wel groente en fruit aan de dieren voeren © Omroep Zeeland
De dieren kunnen er namelijk ziek van worden. Daarom roept Cathleen van de Wege van de kinderboerderij op om niet meer te voeren. Al kan een stukje fruit of groente geen kwaad. Maar ja, die gebruik je misschien net zelf voor voor je dieet.

Canon van het Nederlandse Voetbal

Een boek vol hoogte- en dieptepunten in het Nederlandse voetbal, dat moest de Canon van het Nederlandse Voetbal worden. En dat werd 'ie ook, met 'onze' Willem van Hanegem op de kaft. Schrijver en journalist Willem Vissers overhandigde het boek gisteravond aan oud-sportverslaggever Joop van der Laan.
Willem Vissers overhandigt het boek aan Joop van der Laan
Willem Vissers overhandigt het boek aan Joop van der Laan © Omroep Zeeland
Op 26 augustus 2020 raakte de toen 21-jarige Kezban Avci zwaargewond nadat ze werd neergeschoten in haar huis. De rechtbank in Middelburg probeert vandaag vast te stellen wat er die dag allemaal is gebeurd. Onze verslaggever volgt de rechtszaak. Je leest er vandaag over op onze website.

Zaak Kezban

De 28-jarige verdachte uit Domburg werd na de schietpartij bij de woning aan de Burggang aangehouden en zit sindsdien vast. Tot vandaag heeft hij volgehouden dat het wapen afging terwijl hij het aan het schoonmaken was. De man heeft eerder aangegeven vandaag tijdens de zitting een verklaring te willen afleggen.
Kezban Avci
Kezban Avci © Zeynep Avci

Het weer

Zorg dat je vandaag overal op voorbereid bent, dus neem die regenlaarzen en paraplu maar mee de auto in. Het wordt namelijk een wisselende dag met brede opklaringen, wolkenvelden en verspreid een paar buien. Bij zo'n bui is kans op hagel of korrelhagel, en ook onweer is mogelijk. Het wordt maximaal 6 á 7 graden, bij een matige tot krachtige wind uit het zuidwesten tot westen.