Met 1500 meter is hij wel klaar: Tim van den Broeke gaat voor 3 én 5 kilometer

Atleet Tim van den Broeke richt zich de komende jaren op de drie én vijf kilometer in de baanatletiek. De atleet uit Vlissingen denkt weinig progressie meer te kunnen halen op de 1500 meter, waarop hij afgelopen jaar succesvol was.
Met 1500 meter is hij wel klaar: Tim van den Broeke gaat voor 3 én 5 kilometer
Van den Broeke liep afgelopen zomer het 41 jaar oude Zeeuws record van Henk Lindner uit de boeken. "Ik zit op het einde van mijn kunnen op de 1500 meter, denk ik. Er is heel weinig ruimte om verder te komen. Daarnaast kan mijn achillespees het ook niet aan, omdat het zo hard gaat."
Mij lijkt het vet om de 3 kilometer onder 8 minuten te lopen en de 5 onder 14 minuten.
Tim van den Broeke, atleet
Van den Broeke (26) stapt over naar de drie én vijf kilometer. De atleet van Dynamica wil komende zomer vooral leren hoe hij die afstanden het beste kan lopen. "Mij lijkt het heel vet om onder de acht minuten te lopen op de drie kilometer en onder de veertien minuten op de vijf kilometer."
Als dat lukt, komt Van den Broeke in de buurt van de huidige Zeeuwse records op beide afstanden.

Zeeuwse records op 3 en 5 km

3 km Ramses Bekkenk Delta Sport - Zierikzee 7.59'84" (uit 1999)
5 km Jo Schout RKHAV - Hulst 13.40'80" (uit 1975)
bron: atletiekzeeland.nl
"Het is geen doel om die Zeeuwse records te verbeteren. Ik zit er overigens wel dichtbij, als ik mijn doelstellingen haal", aldus Van den Broeke, die nog veel tijd moet goedmaken om in de buurt van de Zeeuwse records te komen.
Zijn huidige tijden (8.15'93" en 14.55'87") liggen een stuk hoger omdat Van den Broeke beide afstanden nog niet veel heeft gelopen.

Kustmarathon

De afgelopen jaren deed Van den Broeke mee aan de Kustmarathon in Zoutelande om telkens na twintig kilometer uit de wedstrijd te stappen. "Het is niet realistisch dat ik in oktober mee doe. Misschien dat ik binnen vijf jaar de overstap naar de marathon maak."
Binnen vijf jaar maakt atleet Tim van den Broeke waarschijnlijk pas de overstap naar de marathon
Tim van den Broeke hoorde het afgelopen jaar bij de beste vijftien lopers van Nederland op de 1500m. Met 3.41'74" liep Van den Broeke de twaalfde tijd in het kalenderjaar 2021, volgens de nationale ranglijst op atletiek.nu