Jurriaan van Poelje moet ambities van Kloetinge waarmaken

Voetbalclub Kloetinge heeft een nieuwe trainer aangesteld voor volgend seizoen. Bij de Bevelandse eersteklasser wordt Jurriaan van Poelje de opvolger van Marcel Lourens. De uit Middelburg afkomstige Van Poelje (45) is nu aan zijn zesde seizoen bezig bij hoofdklasser Baronie in zijn woonplaats Breda.
voetbal Baronie Jurriaan van Poelje
Jurriaan van Poelje in 2019 © Orange Pictures
Van Poelje heeft een contract voor onbepaalde tijd getekend bij de Bevelandse club. "Dat geeft vertrouwen en is prettig", zegt Van Poelje.
Jan-Kees de Bruine, voorzitter van Kloetinge, legt uit waarom de club met Van Poelje in zee gaat. "Toen bekend werd dat Marcel Lourens zou vertrekken, hebben we gemeld dat we op zoek gingen naar een frisse wind. Maar dat we ook onze ingezette koers willen blijven varen. We zijn ervan overtuigd dat Jurriaan dit met onze mensen verder gaat ontwikkelen", aldus De Bruine.
Kloetinge probeert al enkele seizoen te promoveren naar de hoofdklasse in het zaterdagvoetbal. Daarnaast hoopt de club structureel meer eigen jeugdspelers te laten doorstromen naar het eerste elftal.
Ik raakte overtuigd en enthousiast van de plannen, die er zijn
Jurriaan van Poelje
Van Poelje vertrekt komende zomer met 'pijn in het hart' bij Baronie, de club waarmee kan promoveren naar de Derde Divisie. Op papier doet hij een sportief stap terug, maar zelf ziet Van Poelje dat anders.
"Ik raakte overtuigd en enthousiast van de plannen, die er bij Kloetinge zijn. De kwaliteit van de spelersgroep is goed en ik denk dat we snel stappen kunnen zetten."
Van Poelje legt uit waarom hij voor Kloetinge kiest
Van Poelje is al bij tal van clubs werkzaam geweest. Zo was hij jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam en Al Arabi (Qatar) en hoofd jeugdopleiding bij RBC Roosendaal. In onze provincie werkte hij bij GPC Vlissingen (2010-2012) en VC Vlissingen (seizoen 2014-2015).

Bovenaan in hoofdklasse

Van Poelje is sinds 2016 werkzaam bij Baronie, waarmee hij in zijn eerste seizoen kampioen werd van de zondag 1e klasse. De laatste drie seizoenen draait Baronie mee in de top van de hoofdklasse. Momenteel staat de club bovenaan in de hoofdklasse B met een ruime voorsprong van zeven punten op Halsteren.
Reguillo Vandepitte in actie voor Kloetinge in het duel met SHO
Reguillo Vandepitte (r) in actie voor Kloetinge in het duel tegen SHO © Ron Quinten
Volgens De Bruine moest Kloetinge er hard voor werken om Van Poelje binnen te halen. "Jurriaan is een gewilde trainer. Daarom ben ik blij dat het voetbaldier in hem uiteindelijk voor de sfeer van een echte vereniging heeft gekozen met de wil om te presteren."

GOES

Van Poelje stond ook in de belangstelling van GOES. "Ik heb contact gehad. Maar ik heb dingen afgewogen en denk dat ik met Kloetinge een fantastische club tref."
Kloetinge staat momenteel op de tiende plaats in de 1e klasse B van het zaterdagvoetbal. Begin december werd bekend dat de huidige trainer Marcel Lourens na vijf seizoenen afscheid neemt van het eerste elftal.