Pattinama-Kerkhove klaar voor 2022 en Australian Open: 'Ben verrassend goed gestart'

Tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove is naar eigen zeggen klaar voor de Australian Open. De speelster uit Zierikzee begint komende week aan de kwalificaties voor het eerste grandslamtoernooi van het nieuwe jaar. "Het is voor het gevoel wel fijn dat ik ben begonnen met drie overwinningen op rij."
'Ik ben al sinds de jaarwisseling in Australië om te trainen'
De dertigjarige Pattinama-Kerkhove verblijft al sinds de jaarwisseling in Australië, waar ze deze week op het WTA-toernooi van Melbourne tot de achtste finale kwam. "Aangezien mijn laatste wedstrijd in november was, heb ik mezelf positief verrast door drie keer te winnen. Dat geeft wel een fijn gevoel, ja."
Met name de eerste overwinning van 2022 sprak tot verbeelding. De uit Zierikzee afkomstige tennisster rekende in twee sets overtuigend af met Dayana Yastremska, een speelster uit de door Pattinama-Kerkhove zo begeerde top 100. "Ik hoop dit jaar een grote stap te zetten richting de top 100, dat is en blijft mijn doel."
Top 100 spelers zijn in principe verzekerd van deelname aan de meest prestigieuze toernooien van de WTA-toer. Dankzij de drie overwinningen in Melbourne steeg Pattinama-Kerkhove virtueel een paar plaatsen op de wereldranglijst.
Lesley-Pattinama-Kerkhove-2022-Melbourne
Lesley Pattinama-Kerkhove in actie in Melbourne © ANP
Op dit moment is ze de nummer 148 van de wereld bij de vrouwen. "Sinds dit jaar gaat het stijgen qua ranking gelukkig weer wat sneller", aldus Pattinama-Kerkhove. Door de reisbeperkingen vanwege corona was de wereldranglijst vanaf 2020 'bevroren', maar dat is nu verleden tijd.

Nieuwe coach

Pattinama-Kerkhove heeft sinds eind vorig jaar een nieuwe coach in de armen genomen. Elise Tamaëla, oud-trainster van de inmiddels gestopte topspeelster Kiki Bertens, gaat de Zierikzeese speelster begeleiden. "Ze is niet alleen tennistrainster, maar heeft ook veel verstand van fysieke zaken. Daar gaan we dit jaar hard aan werken samen."
Pattinama-Kerkhove speelt dinsdagnacht de eerste kwalificatieronde voor de Australian Open. Daarin neemt ze het op tegen de Chinese Yue Yuan. Yuan staat 199ste op de wereldranglijst. Om tot de Australian Open door te dringen moet de uit Zierikzee afkomstige tennisster drie wedstrijden in het kwalificatietoernooi winnen.