Warm welkom voor Argentijnse kapelaan in Hulst

Rodrigo Rojas Romero is vandaag gepresenteerd als de nieuwe kapelaan voor Zeeuws-Vlaanderen. In de basiliek van Hulst liet de Argentijn zich voor het eerst zien aan de aanwezige parochianen.
Argentijnse kapelaan krijgt warm ontvangst in Hulst
Romero heeft de afgelopen jaren intensief Nederlands geleerd, maar wil de taal nog net wat beter beheersen. Daarom stond hij niet voor de camera van Omroep Zeeland, maar voerde pastoor Wiel Wiertz het woord. "Wanneer je Engels gaat spreken tegen hem, dan wil hij meteen naar het Nederlands overschakelen, want die taal wil hij leren."

Arabisch

Rojas Romero zag al veel van de wereld door zijn geloof. Hij werkte al in Italië, Canada, Egypte en Jordanië. Daardoor spreekt hij vloeiend Engels en Arabisch. Die taal gaat hij de komende tijd gebruiken om katholieke Arabieren, te ondersteunen.
Nieuwe kapelaan Hulst
Rodrigo Rojas Romero (midden) © Omroep Zeeland
Vandaag werd hij in de basiliek warm ontvangen door vijftig parochianen. Aanwezigen wilden laten zien dat de Argentijn welkom is, maar dat hij ook het vertrouwen krijgt. Over het inburgeren maken ze zich geen zorgen, want net als koningin Máxima, zal dat vast spoedig gaan.

Maxima en Maradonna

Pastoor Wiel Wiertz moet lachen om de vraag over zijn Argentijnse achtergrond en de affiniteit met Nederland. "Hij kent ze niet persoonlijk hoor, soms denken er wel eens dat ze samen hebben geknikkerd met Máxima of Maradonna, maar dat is niet zo hoor."
Rojas Romero gaat de komende tijd gebruiken om zijn katholieke omgeving beter te leren kennen. Over een tijdje zal hij in Zeeuws-Vlaanderen écht aan de slag gaan.
Een kapelaan is een rooms-katholieke parochiepriester die aan een pastoor is toegevoegd. De kapelaan houdt zich onder andere bezig met pastorale bezoeken, sacramentenbediening en bezoeken aan scholen.