De Nooijer rekent op lijfsbehoud GOES: 'Natuurlijk hebben we ook andere scenario's doorgenomen'

Dennis de Nooiijer rekent erop dat hij volgend seizoen met zijn nieuwe club GOES in de Derde Divisie speelt. De voetbaltrainer uit Vlissingen tekent voor twee seizoenen bij de Bevelandse ploeg, ondanks de degradatiezorgen op sportpark 't Schenge. "Het is voor mij een geweldige ervaring om weer in de Derde divisie te kunnen werken."
Dennis de Nooijer - Terneuzense Boys
Dennis de Nooijer langs de lijn bij Terneuzense Boys (archieffoto) © Omroep Zeeland
De oud-voetballer van onder meer Sparta Rotterdam en SC Heerenveen werkte eerder al bij Hoek als trainer in de Derde Divisie. Hoewel de sportieve resultaten goed waren, werd De Nooijer eind 2018 ontslagen bij de club uit Zeeuws-Vlaanderen, omdat het niet boterde tussen hem en de clubleiding. "Dat ging goed, maar duurde natuurlijk slechts een half jaar en heb ik niet kunnen afmaken."
Na buitenlandse trainersavonturen in China en België keerde De Nooijer dit seizoen bij Terneuzense Boys terug op de Zeeuwse velden. Met de zaterdag eersteklasser kende hij een veelbelovende start, maar zijn verblijf bij de Boys blijft desondanks beperkt tot een seizoen. "Ik ben altijd open en eerlijk geweest dat ik graag weer hogerop wilde, als de kans zich zou aandienen."
Dennis de Nooijer over zijn keuze voor GOES en de Derde Divisie
GOES heeft nog 23 wedstrijden waarin ik denk dat ze nog genoeg punten gaan halen.
Dennis de Nooijer, over de degradatiestrijd van GOES in de Derde Divisie
GOES is de trein waar De Nooijer op zit te wachten en de Vlissinger stapt in, hoewel het allesbehalve zeker is of zijn gewenste plaats van bestemming - de Derde Divisie - gehaald wordt. Het elftal wacht nog altijd op de eerste zege in de competitie en verkeren in hevige degradatienood. "Maar de verschillen zijn klein en overbrugbaar", aldus De Nooijer. "GOES is geen een keer echt weggespeeld en heeft veel pech gehad. Er zijn nog 23 wedstrijden te spelen en ik ben ervan overtuigd dat ze nog de nodige punten gaan halen."

Twee seizoenen

"Club en trainer vonden elkaar vrij snel in de gesprekken", zegt De Nooijer. Toch is er daarin wel degelijk gesproken over wat te doen bij een eventuele degradatie. "Natuurlijk hebben we ook andere scenario's doorgenomen. Daarom teken ik ook voor twee jaar, dan is er indien nodig tijd om weer terug te keren. Belangrijk is dat we een goed fundament neerleggen, zodat GOES een stabiele derdedivisionist kan worden."
De ambities van GOES en De Nooijer liggen wat dat betreft in lijn met elkaar. "Bij Terneuzense Boys gaat het prima, maar dat is een ander niveau. Voor mij is het een geweldige ervaring om weer in de Derde Divisie te kunnen werken."