Gevonden urn doet stof opwaaien: wie is het?

Een bijzondere vondst op het strand van Vlissingen. Tijdens een wandeling zag Marijn de Jong een zwart stuk plastic liggen, dacht hij. Toen hij dichterbij kwam, zag hij tot zijn verbazing dat het een urn, met inhoud, was.
Gevonden urn doet stof opwaaien
Lang moest hij niet zoeken wat het was, want onder op de urn staat de Duitse tekst, 'kunsstofurne'. Ook ontbreekt deels de deksel waardoor Marijn een zak met as ziet liggen.

Wie is het?

"Je denkt meteen: hoe komt die hier terecht? Hebben ze hun dierbare uitgestrooid? Of misschien is het van iemand die veel met de zee heeft?" De vinder zit nog vol vragen en hij zou graag antwoorden willen hebben.
Marijn belt na de vondst de politie die de urn op komt halen. Er wordt beloofd dat hij op de hoogte wordt gehouden van de zoektocht, maar sinds maandag is het stil.
Urn Vlissingen
De gevonden urn © Marijn de Jong
De politiewoordvoerder kan vandaag geen verdere informatie geven over de urn. Zelfs waar die op dit moment is, kan ze niet vertellen. "Misschien kan de gemeente verder helpen," maar die zijn op zondag niet bereikbaar.

Bijzonder verhaal

Een Vlissingse uitvaartondernemer kent het verhaal niet. Wel wijst ze erop dat er vaak een plaatje in zit met de naam van de overledene, maar zover bekend ontbreekt dat in de gevonden urn. Volgens de ondernemer is het een bijzonder verhaal en gebeurt zo'n vondst niet vaak.
Vooralsnog dus nog geen antwoorden op de vragen van Marijn. "Het zou mooi zijn dat het terugkomt op de plaats waar het hoort, of dat die toch begraven of uitgestrooid kan worden."
Urn as inhoud
De urn met inhoud © Marijn de Jong