Zeeuwse Evelien moet nu ook buiten een mondkapje op

Vanaf morgen moet je een boosterprik binnen hebben als je Oostenrijk in wil. Maar dat is niet de enige maatregel die verscherpt in Oostenrijk. "Je moet ook bij de ingang van winkels je QR-code laten zien en de lockdown voor de ongevaccineerden is weer verlengd", vertelt Evelien.
Het is rustig op de piste, vertelt Evelien
Het is rustig op de piste, vertelt Evelien © Omroep Zeeland
"Sinds twee dagen ligt er weer nieuwe sneeuw, we kunnen weer volop skiën", vertelt Evelien aan de telefoon. Ze stapt net van de piste af. "We waren bijna de enigen, de toeristen zijn weer weg. We hebben weer ruimte", lacht ze.
Maar ook op de piste merken ze dat er nieuwe maatregelen zijn ingegaan. "Je moet nu ook een mondkapje op als je geen afstand van twee meter kan houden. Ook buiten", vertelt Evelien. "En daar wordt ook echt op gecontroleerd."
Beluister hier het gesprek met Evelien terug:
Onze Zeeuw in Oostenrijk, Evelien
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart. Evelien Thielen is elf jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.