Zierikzeese tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove uitgeschakeld op Australian Open

Tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove uit Zierikzee is uitgeschakeld in het enkelspel op de Australian Open. Ze verloor vannacht in de eerste kwalificatieronde van haar Chinese tegenstandster Yuan Yue met 7-5 en 6-2.
Lesley Pattinama-Kerkhove in een eerdere wedstrijd
Lesley Pattinama-Kerkhove in een eerdere wedstrijd © ANP
Yuan staat 199ste op de wereldranglijst, Pattinama-Kerkhove op plaats 148. Om tot de Australian Open door te dringen moest de uit Zierikzee afkomstige tennisster drie wedstrijden in het kwalificatietoernooi winnen.
Bij een 3-4 stand liet Pattinama-Kerkhove een uitgelezen kans liggen de eerste set naar haar toe te trekken. Haar Chinese tegenstandster boog de achterstand om en trok de eerste set naar zich toe. De tweede set ging in iets meer naar een half uur spelen naar Yuan, die drie servicegames afpakte van Pattinama-Kerkhove.

Australian Open

De Australian Open is sinds 1986 het eerste grandslamtoernooi van het tennisseizoen. Het wordt gespeeld in Melbourne Park. Het hoofdtoernooi begint volgende week maandag 17 januari, de finale wordt eind deze maand op zondag 30 januari gespeeld.
Begin deze week had Pattinama-Kerkhove nog goede moed. Op het WTA-toernooi van Melbourne kwam ze namelijk tot de achtste finale. "Aangezien mijn laatste wedstrijd in november was, heb ik mezelf positief verrast door drie keer te winnen. Dat geeft wel een fijn gevoel, ja", aldus de 30-jarige speelster uit Zierikzee, die dit jaar hoopt op een plaats in de top 100.