Vier maanden cel geëist tegen man die bommelding deed bij Omroep Zeeland

In hoger beroep is vier maanden cel geëist tegen een 39-jarige Vlissinger, die in mei 2018 een bommelding heeft gedaan bij Omroep Zeeland. De advocaat-generaal eiste een straf die twee maanden hoger is dan het eerdere vonnis van de rechter in juni 2019.
Vrouwe Justitia
In hoger beroep werd een hogere straf geëist dan het vonnis van de rechter © ANP
De hogere straf is mede gebaseerd op het feit dat de man wederom niet bij de zitting aanwezig was en hij nog meer zaken op zijn kerfstok heeft. "Wie niet luisteren wil, moet maar voelen", zo verklaarde de advocaat-generaal, de vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie.

Balk over schutting

De verdachte had in 2016 in Oost-Souburg een balk over de schutting van zijn buurvrouw gegooid. Zij raakte daarbij gewond en kreeg vervolgens angstaanvallen. De omroep plaatste na een politiebericht een verhaal op de site. De man vond dat niet fijn, omdat hij, naar zijn zeggen, daarover werd aangesproken.

Dreiging met bom

Vervolgens eiste hij dat de omroep het verhaal van de website zou verwijderen. Om zijn verzoek kracht bij te zetten bedreigde hij de omroep met een bom. Ook werden medewerkers van de omroep onder meer via mail en de telefoon bedreigd.
De rechter doet over twee weken uitspraak in dit hoger beroep.