Van een gebit tot een vliegtuigstoel: deze dingen werden gevonden tussen het Zeeuwse zand

Wie van schatzoeken houdt, kan zijn hart ophalen aan de Zeeuwse stranden. Met een metaaldetector kun je een voorraad kleingeld opgraven, maar er worden ook een heleboel bijzondere dingen gevonden tussen de Zeeuwse zandkorrels. Onze volgers op Instagram lieten ons weten wat zij tegenkwamen aan de kustlijn.
Kapotte stoel Dishoek
Een oude kapotte stoel die is aangespoeld © Heleen Mols
Eerder deze week vond Marijn de Jong een urn op het strand bij Vlissingen. "Je denkt meteen: hoe komt die hier terecht? Hebben ze hun dierbare uitgestrooid? Of misschien is het van iemand die veel met de zee heeft?"

De stoel in de branding

Heleen Mols uit Koudekerke vond een aangespoelde stoel, die rechtop in de branding stond. Dus nee, het was niet een stoel die oververhitte strandgangers zijn vergeten nadat ze afkoeling zochten bij de kustlijn. "Toen ik de stoel aantrof, stond hij zo klaar om erop te gaan zitten en naar de golven te kijken. Zo jammer dat de stoel niet kan praten: waar komt hij vandaan; hoe oud is hij; wie heeft erop gezeten en wat heeft hij meegemaakt?"

Met je handen vol tanden staan

Je kunt je tong verliezen, maar kennelijk ook je hele gebit. Een van onze volgers op Instagram schreef dat ze een kunstgebit heeft gevonden op het strand. "Het is al lang geleden. Ik was denk ik een jaar of tien, dat is zo'n veertig jaar geleden. We hebben er niks mee gedaan. Je had toen ook nog geen verloren of gevonden op Facebook."
Toch bleek het gebit niet geheel bijzonder te zijn. Tanden worden namelijk wel vaker gevonden. Via Instagram liet iemand ons weten dat hij wel eens vier kilogram aan haaientanden gevonden heeft.
Vuistbijl
Declan vond een vuistbijl van een neanderthaler op het Vlissingse strand © Omroep Zeeland
Laten we hopen dat de tanden er niet uit zijn geslagen met het voorwerp dat Declan vond op het Vlissingse strand. Hij vond namelijk een vuistbijl van een neanderthaler. "Mijn moeder vond deze steen best wel scherp en liet hem aan mijn oom zien. Die is archeoloog. Hij vertelde hoe bijzonder het is."

Vliegtuigstoel tussen het plastic

Op Instagram reageerde iemand met een andere bizarre vondst. Zij deed toen mee met een beach cleanup. "Je komt dan behoorlijk wat tegen", vertelt ze. "We vonden toen naast het plastic ook een vliegtuigstoeltje." Het stoeltje is na de cleanup ook opgeruimd.

Liefde

Een andere volger vertelt dat hij zijn geliefde heeft gevonden op het strand. Of hij haar heeft uitgegraven of dat ze is aangespoeld, houden we even in het midden.
Ben jij ook iets bijzonders tegengekomen? Deel het met ons via Facebook, Instagram of WhatsApp 06-53289868. Mailen kan ook naar nieuws@omroepzeeland.nl