Uitwaaien de nieuwe trend volgens Amerikanen: 'Het blijkt wel dat er iemand niets te doen had'

Getting a fresh nose, oftewel een frisse neus halen. Als het aan de krant The Washington Post ligt is uitwaaien dé nieuwe trend. De Zeeuwen wisten zich daar altijd al in te vinden.
Uitwaaien is volgens Amerikanen een nieuwe trend
Ksenia Provoost en Mathilde Dekker liepen woensdagochtend over de dijk van Westkapelle. Ze waren verrast over de trend uit Amerika. "Ik wandel sowieso bijna elke dag. Even naar buiten en mijn hoofd gaat dan ook wel vanzelf leeg. Het blijkt wel dat er iemand in Amerika niets te doen had en dat er marketing overheen is gegooid", lacht Provoost.
Ook Dekker moet lachen om de ideeën uit Amerika. "Ik denk niet dat de Amerikanen een idee hebben dat gewoon bewegen en naar buiten gaan iets gezonds is."

Stukje ontspanning

Piet Minderhoud uit Westkapelle doet ook dagelijks zijn wandelrondje. "Over het strand of over de dijk. Dat doe ik toch wel heel graag." Nicole Hart wandelde woensdagochtend met haar hondje over het strand. Ook voor haar is de trend uit Amerika niet iets nieuws. "Het is een stukje ontspanning."

Typisch Nederlands

Olaf Timmermans uit Goes is lector op de HZ University of Applied Sciences. Hij houdt zich bezig met de gezondheid in de regio's en heeft onderzoek gedaan naar wandelen in de buitenlucht. Hij moet lachen om de trend uit Amerika. "Het is echt typisch Nederlands en het is dan wel heel grappig dat ze het woord uitwaaien gebruiken", vertelt Timmermans.
Storm in Zeeland
Uitwaaien aan de Zeeuwse kust © Nella Boot
Voor hem is wandelen of uitwaaien op het strand erg belangrijk. "Wandelen is sowieso goed, waar je het ook doet. Maar de ervaring en prikkels die je van de zee en de kust krijgt, zijn erg specifiek." Het is volgens Timmermans erg goed dat je aan de kust de ruimte om je heen hebt. Ook heeft het verre uitzicht een fijn effect.
Op Instagram lieten Zeeuwen ook weten wat ze van de Amerikaanse trend vinden. Het zijn vooral positieve reacties over het specifieke uitwaaien: "Het hoofd leegmaken" en "goed voor geestelijk herstel", reageren volgers. En wandelaars genieten ook extra van de zee: "Zo lekker die zeelucht!" Zelfs met harde zeewind of koud weer gaan de Zeeuwen naar buiten: "De vouwen uit mijn broek, ijspegels aan de neus. Heerlijk."