Jeugd Tholense Boys mag weer trainen: 'Lekker weer de wei in'

Jongeren tot en met 17 jaar mogen vanaf vandaag tot 20.00 uur buiten sporten. Dat was tot 17.00 uur, maar daardoor waren de mogelijkheden om te trainen uiterst beperkt. Veel bonden, onder meer voetbalbond KNVB, besloten daarop de competities voor met name prestatiegerichte elftallen ook stil te leggen.
Jeugd mag weer buiten sporten

Tholense Boys

Bij Tholense Boys gingen ze vanavond direct het veld op. Ze zijn opgelucht dat het weer kan. Omdat er maar tot 17.00 uur getraind mocht worden, moest er van alles worden omgegooid qua trainingsschema's. "Dat was een heel gedoe omdat veel trainers dan niet konden, in verband met hun werk bijvoorbeeld", zegt wedstrijdsecretaris Greet Potappel van Tholense Boys.
Jeugd Tholense Boys weer langer de wei in
Jeugd Tholense Boys weer langer de wei in © Omroep Zeeland

Blij dat het weer kan

"We zijn echt blij dat we weer mogen", zegt Max. "Het is heel fijn om weer te kunnen voetballen, en we hopen dat we snel weer wedstrijden kunnen spelen." Luc heeft thuis nog wel aan zijn conditie gewerkt, maar staat toch veel liever op het veld. "Een beetje hardlopen met vrienden, en nu weer beter op mijn voeding gaan letten en zo."
Voor senioren gelden de nieuwe regels nog niet. Dat zal mogelijk inhouden dat veel competities bij de amateurs begin februari nog niet hervat kunnen worden, omdat iedereen vanaf 18 jaar vooralsnog niet voluit kan trainen.

Zonder publiek

Topsportcompetities zoals de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie in het betaalde voetbal mogen wel doorgaan, maar dan zonder publiek.