Vrienden herdenken doodgestoken Tim (15) tijdens stille tocht

Bijna vijftig jongeren hebben woensdagavond meegelopen in een stille tocht om de 15-jarige Tim te herdenken. De jongen overleed woensdag aan de gevolgen van het steekincident van afgelopen zondag. De groep liep vanaf de binnenstad van Middelburg naar de plek waar het slachtoffer werd neergestoken.
Jongeren lopen stille tocht om slachtoffer steekpartij te herdenken
De tocht startte rond 19.15 uur bij het Hof van Tange. Daar kwamen de vrienden bijeen en zagen velen elkaar voor het eerst na het overlijden van Tim. Stilte overheerste, maar dit werd regelmatig overstemd door gehuil.
Onder begeleiding van de politie, die regelmatig een kruispunt afzette, en buurtwerkers ging de tocht richting Dauwendaele. Veel jongeren hadden bloemen en kaarsen mee als eerbetoon aan Tim. Onderweg was het vooral stil, maar ook werden er herinneringen opgehaald.

'Loop mee uit respect'

"Ik kende Tim heel goed", zegt een van de deelnemers. "Ik loop mee uit respect voor hem. Wie had ooit kunnen denken dat zoiets zou kunnen gebeuren? Nee, dat hebben we nooit voor mogelijk gehouden."
Net voordat de stille tocht op de herdenkingsplek aankwam stapte een man van van zijn fiets en legde een bos tulpen neer. "Dit raakt me zo erg dat ik op de fiets ben gesprongen om die bloemen te halen. Om zo mijn medeleven te uiten. Verschrikkelijk wat er gebeurd is, niet te geloven."
In stilte legde ook de groep de bloemen neer en staken kaarsen aan.
Stille tocht eindigde bij de plek waar het slachtoffer werd neergestoken.
Stille tocht eindigde bij de plek waar het slachtoffer werd neergestoken. © Omroep Zeeland

Aanhoudingen verricht

Vanavond werd ook bekend dat de politie twee jongens heeft aangehouden in verband met de steekpartij. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Steenbergen en een 16-jarige jongen uit Rilland.