Goedemorgen! Stille tocht voor Tim, onderbezetting politie en mist

Het is donderdag 13 januari. De dag na het trieste nieuws dat de 15-jarige Tim uit Middelburg is overleden nadat hij zondag gewond raakte bij een steekpartij. Ook werd bekend dat twee jongens van 15- en 16 jaar zijn aangehouden voor het misdrijf. Vrienden van Tim herdachten het slachtoffer woensdagavond avond tijdens een stille tocht.
Stille tocht eindigde bij de plek waar het slachtoffer werd neergestoken.
Stille tocht eindigde bij de plek waar het slachtoffer werd neergestoken. © Omroep Zeeland
De groep liep vanaf de binnenstad van Middelburg naar de plek waar het slachtoffer werd neergestoken. Veel jongeren hadden bloemen en kaarsen mee als eerbetoon aan Tim. Onderweg was het vooral stil, maar ook werden er herinneringen opgehaald. Bijna op hetzelfde moment werden in een woning in de wijk twee verdachten aangehouden.
Gewonde bij steekpartij Middelburg
Gewonde bij steekpartij Middelburg © HV Zeeland
Het gaat om een 15- en een 16-jarige jongen. De politie kreeg het tweetal zondag al in beeld tijdens het uitgebreide onderzoek, maar kon ze nog niet eerder aanhouden. Waarom de twee verdachten in Middelburg waren, kan de politie niet vertellen. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Steenbergen en een 16-jarige jongen uit Rilland.
Politieagent bij een ongeluk in Rilland
Politieagent bij een ongeluk in Rilland © ANP
Ook nieuws deze ochtend is de onderbezetting bij de politie in Zeeland, die voorlopig nog niet is opgelost. Pas over twee tot drie jaar is het Zeeuwse korps weer op volle sterkte. Dat betekent een hoge werkdruk en minder blauw op straat. Volgens de Zeeuwse districtschef komen de kerntaken, zoals 112-meldingen, niet in gevaar. "Wel kan het doen van een aangifte langer duren en zijn er mogelijk minder wijkagenten op straat te zien. Maar we zijn er als we er moeten zijn."
Mistboog
Een mistboog in de buurt van Zoutelande. © Juan Defesche

Het weer

De hele ochtend kans op nevel en mist, waarvan plaatselijk dichte mist met een zicht van tussen de vijftig en honderd meter. Pas op als je de weg op gaat. Vanmiddag blijft het mistig, alleen plaatselijk zal de zon even doorbreken. Maximum rond 5 graden en een zwakke tot matige wind.