Kaarsjes en bloemen voor neergestoken Tim: 'Nu kan ik nooit meer met hem lachen'

Aangestoken kaarsjes, kaartjes met lieve woorden en heel veel bloemen. Tientallen mensen betuigen daarmee hun steun aan de familie van de 15-jarige Tim. Afgelopen zondag werd Tim neergestoken. Gisteren overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn vrienden hebben er geen woorden voor.
Vrienden van de neergestoken Tim hebben geen woorden voor zijn dood.
"Ik vind het echt zo erg en weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen", zegt de 14-jarige Lejla. Ze is met haar vriendin naar de Overloper gekomen, dat is het fietspad waar Tim werd neergestoken. De vriendinnen vinden hier steun bij elkaar. Ze staan stil bij wat er gebeurd is. "Twee maanden geleden zag ik hem nog, hebben we nog gelachen. Hij was altijd zo vrolijk en druk. Dit verdiende hij echt niet."

'Nu kan ik nooit meer sorry zeggen, of met hem lachen'

De 14-jarige Rachelle staat met tranen in haar ogen naar de bloemen te kijken. "Nu ga je helemaal nadenken aan al die keren dat ik onaardig tegen hem ben geweest. Nu kan ik nooit meer sorry zeggen, maar ook nooit meer met hem lachen. We gaan hem echt zo erg missen."
Mooi dat iedereen steun komt betuigen, maar het is een chaos hier met de jongeren in de buurt.
Rachelle
Zowel Lejla als Rachelle zaten bij het slachtoffer op school. "We kenden hem van de praktijkschool hier in Middelburg", zegt Rachelle. "Op school denkt iedereen nu aan hem. We hebben in de gang een ruimte ingericht waar we kaartjes kunnen schrijven voor zijn familie en waar er op een tafel een hele mooie foto van hem staat. Een foto met de zon en dat hij lacht. Zoals we hem willen herinneren."
De 18-jarige Remy, die vlakbij de Overloper woont, kende Tim uit de buurt. "Het was altijd een hele gezellige, spontane jongen. Maakte altijd een praatje. Dat we hem nu moeten missen, daar heb ik geen woorden voor."
Bloemen voor Tim van der Steen
Bij het veldje in Dauwendaele liggen al veel bloemen voor Tim. © Omroep Zeeland
Tientallen jongeren hebben vandaag kaartjes en bloemen gebracht. "Mooi dat iedereen steun komt betuigen, maar het is een chaos hier met de jongeren in de buurt hoor", vertelt Rachelle. "De ene wil die klappen (in elkaar slaan, red.), de ander steekt iemand neer, de volgende doet weer iets. Je kunt er niks aan doen. Ik blijf het liefst maar binnen, dan gebeurt er tenminste niets."

'Gekke jongeren'

Remy beaamt Rachelles verhaal. "We weten dat hier gekke jongeren rondlopen. Dat is nu eenmaal zo. Maar dat het deze afloop moest hebben, dat vind ik echt verschrikkelijk." Lejla voelt zich wel veilig in de wijk. "Ik ken veel mensen hier, heb natuurlijk ook wel eens ruzie, maar ik weet heel goed hoe ik mijzelf moet verdedigen."
Kaarsjes en bloemen voor doodgestoken Tim van der Steen
Kaarsjes en bloemen voor doodgestoken Tim © Omroep Zeeland
De politie is nog bezig met het onderzoek naar de steekpartij. Twee broers, een 15-jarige jongen die in Steenbergen woont en een 16-jarige jongen die in Rilland woont, zijn opgepakt en zitten vast. Zij worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Donderdag werd Tim door een aantal jongeren herdacht met een stille tocht. Om meer mensen de kans te geven om hun steun te betuigen, wordt er aanstaande zondag opnieuw een stille tocht georganiseerd.